Afbeelding
stock

Oproep van Stichting Acute Zorg VPR

Algemeen 708 keer gelezen

De stichting Acute Zorg Voorne-Putten en Rozenburg roept alle inwoners zich te melden, die slechte ervaringen hebben gehad met:

A: Te lange wachttijden bij de Huisartsenpost Spijkenisse, langer dan 45 minuten.
B: Te lange wachttijden bij ambulances langer dan 15 minuten na de eerste melding.
C: Het ontbreken van een volwaardig ingericht Spijkenisse Medisch Centrum.

De stichting ontvangt veel slechte ervaringen en negatieve berichten op het gebied van de kwaliteit/kwantiteit van de acute zorg, waar 202.000 inwoners in onze regio vanaf 1 januari 2015 afhankelijk zijn van:
- Slechts één huisartsenpost (HAP) in Spijkenisse op zo’n groot gebied en er sinds jaar en dag maar één huisarts dienst doet na 24.00 uur;
- Er slechts twee bemande ambulances elke avond en nacht ingepland zijn/worden door de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (ARR);
- Het ontbreken van een volwaardige 24/7 Spoedeisende Hulppost en IC’s in het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC);
- De verschraling op personele inzet wanneer het gaat om de bezettingsgraden per aantal inwoners;
- De zorgverzekeraars steeds meer beperkingen toepassen op de acute zorg, wanneer het gaat op het aanbieden van adequate inzet volgens de geldende normen.

Het doel van de stichting is een verzoek tot onderzoek in te dienen bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Nederlandse Zorg Autoriteit NZa.

Uw melding kunt u mailen naar: info@stichtingacutezorgvpr.nl Telefonisch contact is mogelijk via 06-22556807. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met uw melding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant