Koningsdag wordt ook dit jaar gevierd vanuit de voordeur.
Koningsdag wordt ook dit jaar gevierd vanuit de voordeur. Foto: Foto-OK.nl

Koningsdag Zuidland

Algemeen 600 keer gelezen

Ook dit jaar zullen de gebruikelijke activiteiten die bij Koningsdag horen niet plaatsvinden. Toch hoeven we niet te treuren, want er zijn alternatieve activiteiten bedacht.

De Oranjevereniging Zuidland rijdt ‘s ochtends door de straten met een speciaal voertuig om samen met LinQ Radio, welke zender die dag is omgetoverd tot ‘LinQ Radio Oranje Zuidland’, verslag te leggen van deze mooie en gezellige ochtend. En er is een speciale gast bij!

Ochtendprogramma
09.45 – 10.02 uur - In het dorp klinken oranje liedjes vanuit de kerktoren van de Dorpskerk, waar toonkunstenaar Arjan Breukhoven op het orgel en beiaardier Boudewijn Zwart op een beiaard de dag openen met een mooi samenspel.
10.00 – 10.02 uur - Wilhelmus (2 coupletten), muzikaal begeleid door Boudewijn Zwart en Arjan Breukhoven vanuit de kerktoren van de Dorpskerk.
10.02 – 10.05 uur -officiële opening van Koningsdag door burgemeester Foort van Oosten via de geluidsinstallatie vanuit de Dorpskerk.
10.05 – 11.40 uur -  orgel- en beiaardconcert klinkt vanuit de kerktoren van de Dorpskerk
10.05 – 13.00 uur -  straatfeest vanuit de eigen voordeur en op afstand: vanuit de eigen tuin maar toch met elkaar Koningsdag vieren, met een bakkie en iets lekkers, en (oudhollandse) spelletjes in de voortuin of op straat. Eindtijd zelf te bepalen

Ondertussen zorgt de vereniging dat de bewoners en begeleiders van Bernissesteyn en Hart van Zuidland kunnen genieten van een tompouce bij de koffie of thee.

Middagprogramma
Geen zinderende bingo helaas voor de bewoners van Bernissesteyn en Hart van Zuidland, maar oudhollandse spelletjes en andere activiteiten. Een draaiorgel maakt het geheel compleet met oude en nieuwere liedjes.

King Stones - maak Happy Stones gericht op Koningsdag en verstop deze en maak anderen blij op Koningsdag die de King Stones vinden en tover een lach op hun gezicht.

KidsPuzzelSpeurTocht - dorpskern rondom de Ring – zoek de opdrachten, beantwoord de vragen, vind de juiste letters en registreer het antwoord op de website van de vereniging. Leeftijdscategorie: basisschool groep 5 t/m 8, maar iedereen mag meedoen.

Kroontjesjacht - kleur, vouw en plak het kroontje en als plaats deze voor het raam op Koningsdag voor de kroontjesjacht. Hoeveel kroontjes worden gespot? Streep het af op de kaart en lever de kaart in.

Online
11.00 uur -
feestelijke alternatieve versierde optocht*, uitgezonden via de livestream en te zien op Social Media
16.00 – 18.30 uur - zinderende Oranje Familie- en VriendenPubQuiz vanuit de Welkomkerk, te zien via de livestream van de vereniging.

Meespelen kan, alleen met gezin of met vrienden via bijvoorbeeld Teams. Niet meespelen, ook kijken is leuk! Er komen veel bekende Slandenaren voorbij met vragen en weetjes over Zuidland. En Joost Mag Het Weten! treedt, met dit jaar het jonge talent Tim Velgersdijk als drummer! Elke ronde heeft een ander thema en bestaat uit 10 vragen. De antwoorden op de vragen die gesteld worden kunnen digitaal worden ingestuurd via speciale (online) antwoordformulieren. Aanmelden kan via ov.zuidland.nl

Versier uw huis, uw straat, steek de vlag uit en plaats het kroontje van de Oranjekrant in het raam. Zo wordt Koningsdag toch gezellig. Meer informatie vindt u op www.ovzuidland.nl en de Oranjekrant.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant