Meer weten over wat Roxanne doet? Kijk dan op www.leadinglightcoach.com
Meer weten over wat Roxanne doet? Kijk dan op www.leadinglightcoach.com Privéfoto

De impact van corona

Algemeen 773 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een ondernemer, bedrijf, vereniging of persoon uit Nissewaard. We vragen naar hun ervaringen tijdens deze bijna onwerkelijke Covid-19 periode. Deze week een blik op Roxanne Deurloo, een gedreven online loopbaancoach.

Roxanne is zelfstandig ondernemer in Coaching & Training. Sinds januari dit jaar, werkt ze als online performance coach en loopbaancoach binnen haar eigen onderneming. Met als doel dat haar cliënten kunnen blijven groeien in hun ontwikkeling, zowel persoonlijk als zakelijk. Na ruim 12 jaar werkzaam te zijn geweest op het gebied van Human resources, werd in 2020 wegens Covid-19 de beslissing genomen om de deuren te sluiten van het wervingsbureau waar Roxanne werkte als vestigingsmanager. Daardoor kwam ze in de WW terecht, maar dit gaf haar tegelijkertijd een mooie kans. Met behulp van de startersperiode van het UWV, is Roxanne een traject ingegaan om als zelfstandig ondernemer te kunnen starten.

`Toen ik vorig jaar mijn baan verloor, was ikzelf ook even verloren. Ik was heel erg zoekende, maar door mijn nuchterheid en rationaliteit ben ik niet snel van mijn stuk gebracht. Al vrij snel zag ik Covid-19 als iets positiefs dat op zakelijk gebied langskwam. Het gaf mij de kans om mijn droom waar te maken. Een droom die ik al een kleine tien jaar had. Wellicht niet geheel volgens plan, maar deze kans kon ik niet aan mij voorbij laten gaan’ aldus de ondernemende Roxanne. Nu heeft ze haar droombaan in de vorm van haar eigen bedrijf. Het levert haar veel uitdagingen en vrijheid tot creativiteit op.

Steeds meer bedrijven bewandelen tegenwoordig het digitale pad. Roxanne haar bedrijf is dusdanig ingericht dat vrijwel alles online uitgevoerd wordt. Als zelfstandig ondernemer is men op zichzelf aangewezen. Roxanne mist daarin het sociale contact met haar collega’s. ‘Maar ik heb wel ontzettend veel contact met mensen. Wellicht niet 'face to face' maar dat is voor mij persoonlijk niet nodig. Ik kan heerlijk vertoeven in mijn eigen bubbel en bij mijn gezin’, voegt deze enthousiaste dame toe.

Roxanne had nooit verwacht dat we nu nog steeds in deze corona situatie zouden zitten. Ze doet wat moet en past aan waar nodig. Voor haar zoontje van bijna vier jaar vindt ze het erger. Roxanne vervolgt; ` Het moment dat hij zichzelf juist sociaal-emotioneel moet ontwikkelen, kunnen we eigenlijk nergens heen. Dat hij moet opgroeien in een periode waarin mondkapjes en corona normaal is, doet mijn moederhart af en toe pijn'. Verder wil Roxanne nog meegeven dat Covid-19 iets is waar men als individu geen controle over heeft. Door jezelf wendbaar op te stellen, kun je nieuwe kansen zien en ook pakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant