Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

De SWO koffiebus komt naar u toe!

Algemeen 579 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmorgen werd de Koffiebus feestelijk geopend door wethouder Léon Soeterboek. Dit deed hij door met vrijwilligers van de SWO op bezoek te gaan bij mevrouw Luikens.

Het weer werkte erg goed mee met een zonnetje en onder het genot van een kopje koffie met koffiebus-tompouce werd er in de achtertuin gezellig met elkaar gekeuveld.

Door corona liggen veel activiteiten, zeker ook voor ouderen stil. Om toch op een veilige manier contact te kunnen hebben met anderen en om iets te doen aan sociaal isolement, komt de SWO met de bus op bestelling aan huis met koffie en iets lekkers. Twee vrijwilligers, waaronder een chauffeur, bemannen de bus en schenken de koffie uit. Bij mooi weer buiten onder een parasol en wanneer het weer wat minder is, kan er op een virusveilige manier in de bus plaatsgenomen worden. De Koffiebus is er natuurlijk voor een gezellig praatje, maar zeker ook voor een goed gesprek met elkaar.

De Koffiebus is een initiatief van Stichting Welzijn Ouderen in samenwerking met andere (regionale) organisaties, zoals de gemeente, Argos Zorggroep, Woonbron, de Leeuw van Putten, Humanitas en de Maasdelta groep. Het project is opgezet met subsidie van ZONMW (Zorgonderzoek & Maatschappelijk welzijn red.) als onderdeel van het actieprogramma ‘1 tegen eenzaamheid’. Dit is een programma van het Ministerie van volksgezondheid.

Lijkt u het leuk, of kent u iemand, die een bezoekje van de koffiebus gezellig zou vinden aan huis? U kunt de bus reserveren door te bellen met de SWO: 0181 – 69 52 55.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant