Afbeelding
column

Licht aan het eind van de tunnel?

Column 227 keer gelezen

Wat een rotzooi, meer dan een jaar ellende, vaccineren zou de uitkomst zijn, het licht aan het eind van de tunnel. Blijkt wel een heel erg lange tunnel te zijn!. Wel eens door de Gotthard of Frejus gereden? Beiden ca 16 km lang. Dezelfde afstand als van Spijkenisse naar Brielle. De Gotthard vond ik het ergste. Ben er door gegaan voor die vreselijke brand, twee banen, tegenliggend verkeer, slecht verlicht en geen afslagen. Er kwam geen einde aan! Zo voelt de vaccinatie strategie ook. Er komt geen einde aan. Telkens wordt er een kilometer aan geplakt en je hebt het gevoel dat er ieder moment weer een “ongeluk” kan gebeuren..

Neem dat onbegrijpelijke doelgroepen beleid, geen touw aan vast te knopen wie nu wel of niet als eerste mag en wie daarna. Ik ben al vrij vroeg met Pfizer gevaccineerd. De GGD op Zestienhoven zou de huisarts informeren. Krijg ik bijna 2 maanden later een uitnodiging van de huisarts voor een Astra prik. Lijkt me niet zinvol 2 maal, gebruik het voor een ander! Ik hoorde een zelfde verhaal van mijn zwager en zag op de TV Diederik Gommers en Ernst Kuipers precies hetzelfde vertellen. Mochten zich ook opnieuw laten prikken met Astra. Jawel dat middel dat o zo goed is maar waar straks niemand meer in gelooft.

Blijkt dat de RIVM de tel kwijt is wat betreft het aantal gevaccineerden in kwetsbare groepen. En dan het Astra vaccin, wel prikken of toch maar niet, ouderen eerst niet, nu weer wel. Niet te volgen, al helemaal niet door de huisartsen. Die doen dit gewoon naast hun normale werk even extra. En hebben het ongemerkt heel rustig georganiseerd, hulde!. Daar kunnen Hugo, RIVM en GGD nog wat van leren! En dan hoor je ook nog van Ernst en Diederik dat ziekenhuizen in een week makkelijk 2 miljoen mensen kunnen prikken! Waarom zijn ze nog niet bezig? En Hugo belooft dat er per week een half miljoen mensen gedaan kunnen worden maar haalt niet eens 100.000. En dan als laatste berichtje: het veel belovende Jansen vaccin blijkt dezelfde defecten te hebben als Astra. De tunnel werd weer een km langer.

Wat zal ik blij zijn als we straks weer door de Gotthard mogen tuffen, die zal nu vast veel korter lijken.

Fred Lorsheijd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant