Afbeelding
column

Onbegrijpelijk, functie elders

Column 203 keer gelezen

Heb je het gezien dat gestuntel afgelopen week. Je mag niet eens van gestuntel praten, meer gekonkel. Wat een wanvertoning door onze grote leider Mark en zijn contolerende Tweede Kamer.

Het schaamrood staat je haast op de kaken als je bedenkt dat een meerderheid van de Nederlanders voor deze man gekozen heeft. Hoe leg je dat in het buitenland uit aan je buren op de camping hoe dat nu mogelijk was. Een regeringsleider die zich niet herinnert wat hij amper een week geleden besproken heeft.

Maar ook de twee verkenners wisten niets meer. Wel wat er in de kranten stond toen de besprekingen begonnen én wat er twee dagen later in de kranten stond. Maar niet dat men over Pieter Omtzigt gesproken had. Over een eventuele functie elders, of plat gezegd hoe men hem kan weg bonjouren. Ook fractievoorzitters wisten het niet meer. Pas nadat alle aantekeningen op tafel kwamen begon het te dagen. Zoiets van we hebben er niet over gesproken maar het is wel aan de orde gekomen. Dan moet je er toch ook over spreken, of niet soms? Wat een gedraai en gezemel. Men had het ook over vertrouwen in de politiek, dat dit hersteld moet worden! Goede beurt jongens, prima gedaan! Als dit hele gedoe 3 weken eerder geweest zou zijn, voor de verkiezingen, was de grootste partij niet de grootste geworden.

Een land regeren is niet makkelijk, helemaal niet in corona tijd. En zoals je van goede Nederlanders mag verwachten weet iedereen het beter! Maar blijf als politicus wel eerlijk, dat ben je verplicht tegenover je kiezers. En Wopke, dat geldt dan zeker als fractievoorzitter van het CDA als het gaat om een van je meest populaire Kamerleden. Waar gaat het nu om?, het belang van het land van de kiezers? Of eigenbelang?

Iedereen kent de THT datum op kaas, melk, een pot pastasaus enzovoort. Het product is goed tot die datum en daarna nog wel even maar dan loopt de kwaliteit hard terug. Misschien moeten we dat ook invoeren bij politici. En dan niet alleen hier. Ik zie bijvoorbeeld ook in Rusland, in Brazilië, Syrië, China, Noord-Korea mannen die veel te lang zitten. Onbegrijpelijk dat deze mannen inclusief onze grote leider Mark niet uit zichzelf een nieuwe functie – elders- gaan zoeken.

Fred Lorsheijd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant