Afbeelding

PVV stelt vragen over straatverlichting

Politiek 937 keer gelezen

De PVV heeft vragen gesteld over de straatverlichting, en dan met name die in Heenvliet die ook overdag aanstaat.

Waarschijnlijk dat het slecht functioneren van de stuurpuls over het elektriciteitsnet de boosdoener is in bovenstaand verhaal, maar de fractie wil graag weten of het college hiervan op de hoogte is en wanneer het opgelost is. Tevens vraagt de fractie of het college kan zorgen dat de storingsafhandeling beter en sneller gebeurt. Storingsafhandeling duurt soms maanden, wordt slecht uitgevoerd of zelfs nooit uitgevoerd. Ook stelt de PVV dat een veel voorkomende lantarenpaalstoring wordt veroorzaakt door een openbehuizing relais, dat door vocht eerder defect gaat dan een gesloten behuizing relais. Waarom is er voor die optie gekozen, die door de slechte kwaliteit zorgt voor hogere kosten? 

De meeste straatverlichting in Nissewaard is inmiddels vervangen door de zuinigere LED verlichting. Het lagere verbruik moet terug te zien zijn in lagere kosten en de PVV ziet graag een overzicht van de kosten van de afgelopen drie jaar. Niet alleen de elektriciteitskosten, maar ook onderhoud en beheerkosten.

Tot slot wil de PVV ook weten hoeveel lantaarnpalen er de afgelopen drie jaar vervangen zijn vanwege verkeersschade en of de mogelijkheid benut gaat worden om intelligente schakelmodules in de lantaarnpalen aan te brengen, zodat deze aan en uit gaan op basis van detectiesensoren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant