Afbeelding
Afb. NLDelta

PVV stelt vragen over status NL Delta

Politiek 435 keer gelezen

Er bestaan plannen om het gebied tussen Biesbosch en Haringvliet te bestempelen tot Nationaal Park: NL Delta.

Veel bewoners en organisaties voelen zich overvallen door het voornemen. In de provincie zijn er al vragen gesteld en ook in Nissewaard is er over NL Delta gesproken. De presentatie voor de gemeenteraad is voorlopig uitgesteld. Vooruitlopend op die presentatie heeft de PVV het college gevraagd wat de status van Nationaal Park gaat inhouden en of de regels en beperkingen te vergelijken zijn met die van de Natura 2000 gebieden.

Daarbij denkt de PVV als de beperkende maatregelen en zelfs het opleggen van krimp aan een gemeente en/of agrarische sector. Nissewaard is immers een groeigemeente met een zeer belangrijke agrarische sector.

NLDelta zou (volgens hun website) overheden, organisaties en bewoners betrekken in behoud, ontwikkeling en beleving van natuur, maar belangenorganisaties zoals LTO Noord, KAVB en ZLTO blijken niet betrokken te zijn. Vanuit de PVV wordt gevraagd of het college bereid is om NL Delta erop te wijzen dat belangenorganisatie en wellicht ook de gemeente moet betrekken bij het aanvragen van de status.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant