Afbeelding

Nieuw platform voor cursusaanbod over opvoeden, opgroeien en gezondheid

Algemeen 418 keer gelezen

Het aanbod van gratis cursussen, themabijeenkomsten en webinars voor (aanstaande) ouders, verzorgers, kinderen en jongeren in de regio Rotterdam-Rijnmond is groot. Door de vele verschillende aanbieders ervan, was het lastig om een goed overzicht te hebben. Vanaf nu staat het aanbod overzichtelijk op één platform, te vinden op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

In samenwerking met netwerkpartners en gemeenten bracht CJG Rijnmond de preventieve cursussen, themabijeenkomsten en webinars in onze regio in kaart op de website centrumvoorjeugdengezin.nl/cursus. Een deel van het aanbod organiseert het CJG zelf, de rest wordt gegeven door een samenwerkingspartner, bijvoorbeeld Twinkeltje Opvoedondersteuning, Kwadraad, Indigo Preventie en Avant Sanare. Een zoekfilter zorgt ervoor dat bezoekers van het platform snel het voor hen geschikte aanbod vinden.

Aanvulling op preventieve dienstverlening
Cursussen en themabijeenkomsten bieden extra ondersteuning aan (aanstaande) ouders, verzorgers, kinderen en jongeren, buiten de standaardconsulten van het CJG om. Daarnaast kunnen themabijeenkomsten ouders helpen hun netwerk uit te breiden met andere ouders, of kunnen kinderen aan hun sociale vaardigheden of weerbaarheid werken.

Nieuw CJG-aanbod: webinars
Naast cursussen en themabijeenkomsten biedt het CJG nu ook webinars aan. U kunt ze online volgen en ook deze vindt u op het nieuwe platform. De eerste webinars die zijn ontwikkeld, gaan over mediaopvoeding en praten met een kind. In de toekomst wordt het aanbod uitgebreid met andere onderwerpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant