Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

VVD: ‘Vlinderveen 2.0 verdient een kans’

Politiek 513 keer gelezen

Spijkenisse - De Nissewaardse VVD heeft ingestemd met het voorstel waarin de gemeente samen met een projectontwikkelaar gaat kijken hoe het gebied rond Vlinderveen een impuls kan krijgen naar Vlinderveen 2.0. 

‘De eventuele kwaliteitsimpuls kan het park de Eendenkooi beter verbinden met het winkelcentrum, de scholen(die op leeftijd zijn) kunnen vervangen worden door nieuwbouw en er ontstaat ruimte voor woningen op de vrijgekomen ruimte’, geeft raadslid Willem van Staalduinen aan.

‘Dit haalbaarheidsonderzoek is een eerste stap in de richting naar een renovatie van het gebied rondom Vlinderveen-Slakkenveen. Het kan een meerwaarde hebben voor de wijk Waterland, een bijdrage leveren aan het terugdringen van de woningnood en mogelijk een impuls bieden aan het winkelcentrum.’

De Nissewaardse VVD heeft de wens dat de verkeersveiligheid voor leerlingen van en naar de scholen door een betere ontsluiting aanzienlijk verbeterd dient te worden en tot een veiligere situatie moet leiden. 

Mocht het haalbaarheidsonderzoek een positieve uitkomst krijgen, dan is het uiteraard van groot belang dat ook de bewoners en ondernemers in de omgeving van dit gebied nadrukkelijk betrokken worden bij een concrete uitwerking van de plannen. ‘Om te beginnen moet dan in beeld gebracht worden of dit daadwerkelijk kansrijk is en wat de Nissewaardse VVD betreft verdient Vlinderveen 2.0 zeker een kans!’, zo eindigt Van Staalduinen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant