Afbeelding

A15 Suurhoffbrug afgesloten

Algemeen 338 keer gelezen

Oostvoorne - In verband met inspecties en reparaties is de Suurhoffbrug (A15) van vrijdagavond 2 april 21.00 uur tot zaterdagochtend 3 april 2021 in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. De rijbaan voor verkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne zijn op zaterdagochtend om 04.00 uur weer beschikbaar en de rijbaan richting Rotterdam om 08.00 uur.

Tijdens de afsluiting leiden gele borden het verkeer om. Weggebruikers in beide richtingen moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 tot 30 minuten.

Er is geen belemmering voor fietsers, zij kunnen ’s avonds en ’s nachts gewoon in beide richtingen gebruik blijven maken van de brug. Dit geldt ook voor hulpdiensten.

Nachtelijke afsluitingen oprit 9
Tot vrijdag 23 april voeren we vervolgens reparaties uit onder de Suurhoffbrug. Op doordeweekse dagen is dan ’s nachts 1 rijstrook afgesloten richting Maasvlakte/Oostvoorne óf richting Rotterdam.

Bij afsluitingen richting Maasvlakte/Oostvoorne is ook oprit 9 afgesloten. Verkeer dat vanaf de d’Arcyweg of Markweg de Suurhoffbrug op wil, rijdt dan om en moet daarbij rekening houden met 5 tot 10 minuten extra reistijd.

Vervanging en renovatie
Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. De Suurhoffbrug (A15) is de toegangspoort tot de Maasvlakte en is 1 van de 13 bruggen in Zuid-Holland die aangepakt wordt.

Rijkswaterstaat onderhoudt en renoveert de bestaande Suurhoffbrug en plaatst er dit voorjaar in mei een nieuwe tijdelijke brug naast om de bestaande verbinding te ontlasten. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Door renovatie of vervanging zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt. Ook in de toekomst.

Veiligheid voorop tijdens wegwerkzaamheden
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden Suurhoffbrug A15
Kijk op de projectpagina A15: renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug voor meer informatie over de tijdelijke verbinding Suurhoffbrug.

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant