Afbeelding
column

Positief of negatief?

Column 351 keer gelezen

In deze coronatijd is het positief of negatief zijn heel belangrijk. Ben je negatief, iets dat normaal niet altijd gewaardeerd wordt, is dat nu juist positief. Maar dat is corona.

Ik ben normaal altijd heel positief en ga er nadat ik er eerst goed over nagedacht heb altijd volop tegenaan. Ik blijf echter wel realistisch. Als iemand met een plan komt bekijk ik of het haalbaar is. Waar valkuilen kunnen zitten, hoe je tegenvallers bij voorbaat op kan vangen. Als die iemand heel positief is over zijn of haar plan kan mijn houding dan juist weer negatief overkomen, terwijl ik dan meestal juist positief ben.

Vermoeiend is dat, je krijgt dan al snel te horen “hij heeft ook altijd wat op te merken, wat te zeuren”. Maar als ik niets zeg en het zou fout gaan krijg je later te horen “had dan eerder wat gezegd, dan hadden we het kunnen voorkomen”. Want een fout gelopen plan geeft de kans op een negatief banksaldo, dus is het positief als je dat probeert te voorkomen. Je zou ervan in een depressie raken en dat is dan weer erg negatief.

Ik hoorde Krol, nee niet die van Lijst Henk Krol maar ex weerman Erwin Krol tijdens een voordracht eens zeggen dat een depressie juist positief is. Want daarna, na alle regen en wind, knapt het weer zo lekker op, komt de zon terug en ruikt het zo lekker fris. Positieve man die Krol. Anders dan zijn naamgenoot die van de ene naar de andere partij overstapte, wat ik niet positief vind want het zegt wat over je principes. Hetgeen voor hem dus ook negatief uitpakte want hij verloor zijn plaats in de 2e kamer.

Zijn alle mensen die negatief staan tegenover de coronamaatregelen, de wappies, nu juist positief? Vanuit hun standpunt wel denk ik. Wat een raar woord trouwens wappie, komt niet positief over of is dat juist de bedoeling? Nu ja negatief kan niet zonder positief, het is als dag en nacht, zwart en wit, Ying en Yang. Het een kan niet zonder het ander.

Maar wat je er ook van vind, we zitten in een rare tijd die voor heel veel mensen erg negatief is. Maar er komt echt een betere tijd en dat is dan toch juist heel positief.

Fred Lorsheijd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant