Afbeelding
Foto: PR

Boezem schoner en veiliger door vrijwilligers fluisterboot

Algemeen 297 keer gelezen

Vorige week woensdag kwam fluisterboot de IJsvogel weer voorbij op de boezem. Niet voor een reguliere vaart met bezoekers en een schipper en gids maar ditmaal zonder gasten maar met zes schippers en gidsen aan boord.

De mannen waren bezig de boezem schoon te maken, alle zwerfvuil werd verzameld en uit het water gehaald. Verderop, na het bos, werden in het nauw van het Oostenrijk, overhangende takken en boomstammen verwijderd. Dit alles om te zorgen dat er straks, als alles weer “normaal” is veilig gevaren kan worden. Dat de opvarende niet hun hoofd stoten tegen takken en dat er geen grote vellen plastic in de schroef van de boot terecht kunnen komen.

Vaartocht
De stichting Fluisterboot Voorne-Putten hoopt dat er ondanks de corona beperkingen toch weer snel een mogelijkheid zal zijn om vaartochten te gaan organiseren. Niet alleen op de Boezem en het Oostenrijk maar ook op de Bernisse. Hoofdschipper Dik Benne, soms ook gids met een onvervalst origineel Spikkenisser accent, kan gewoon niet wachten. Hij zegt : ‘Het is een unieke vaart door een even uniek landschap dat je echt een keer moet beleven. Vele bezoekers komen meerder malen terug om dat het zo mooi is’. Dit dan in dat Spikkenisser accent! ‘En dat geld voor beide vaarten, ook op de Bernisse.’

Zijn collega schippers en gidsen zijn het roerend met hem eens.

En ondertussen is de boezem weer een stuk schoner en veiliger, en zijn de bezoekers zodra het kan weer van harte welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant