Nadine mist het persoonlijke contact met haar cliënten.
Nadine mist het persoonlijke contact met haar cliënten. Privéfoto

De impact van corona

Algemeen 427 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een ondernemer, bedrijf, vereniging of persoon uit Nissewaard. We vragen naar hun ervaringen tijdens deze bijna onwerkelijke Covid-19 periode. Deze week een blik op Nadine Roos, consulent sociaal domein uit Spijkenisse.

Nadine is een 38-jarige vlotte dame, woonachtig in Spijkenisse en vooral door haar zoon, sociaal maatschappelijk betrokken binnen de gemeente Nissewaard. Toch is zij werkzaam als consulent sociaal domein buiten haar eigen gemeente. Voor een gemeente elders in de regio bezoekt zij in haar werk inwoners die o.a. financiële problemen hebben. Dit varieert van betaalachterstanden tot grote schulden. Dit soort problemen staan vaak niet alleen, maar gaan veelal samen met andere zaken zoals relatieproblemen, depressie, verslavingen etc. Dit zijn onderwerpen die ontzettend persoonlijk, complex en gevoelig kunnen liggen. Vanuit haar werkveld is Nadine ook betrokken bij mensen die slachtoffer zijn geworden van de welbekende toeslagenaffaire, waarbij ze van dichtbij zeer schrijnende situaties tegenkomt. Het corona virus laat op haar werkgebied, helaas, duidelijke sporen na.

Voordat corona ons leven beheerste, voerde zij de gesprekken altijd persoonlijk bij de mensen thuis. Zij werkt volledig vanuit huis en tijdens de lockdowns betekent dit dat het contact met de inwoners ook alleen telefonisch plaatsvindt. `Hierbij merk je letterlijk en figuurlijk een afstand, dit soort gesprekken zijn niet prettig om te voeren zonder dat je elkaar in de ogen kunt kijken. Al zou dit via beeldbellen gebeuren, dan nog blijft het een barrière voor mensen, om hun hele hebben en houwen met je te delen’, vult de betrokken Nadine aan. ‘Zodra het maar enigszins weer kan, bezoek ik de mensen en houden we ons aan de maatregelen’, vervolgt de goedlachse consulent. Los van het missen van het persoonlijk contact met de inwoners mist Nadine haar collega’s ontzettend. Dit jaar is zij zich pas echt gaan beseffen, hoe waardevol het is om te werken in een team met lieve collega’s die er altijd voor haar zijn. Als voorbeeld geeft Nadine: de stoom af kunnen blazen bij elkaar, na een heftig gesprek. Het even kort kunnen sparren over een situatie of gewoon even kletsen over alledaagse dingen met je team, dat is na inmiddels ruim een jaar een opvallend gemis voor deze gedreven jongedame. Via telefoon en online vergaderingen is het toch heel anders, dan als je met elkaar op kantoor zit.

'Helemaal terug naar de oude situatie zal het niet snel meer gaan', zegt Nadine vertwijfeld. Maar ze hoopt binnenkort wel weer zo nu en dan op het gemeentehuis te mogen werken en elkaar zo weer te kunnen ontmoeten. Ze hoopt dat we in de wereld snel van de mondkapjes, lockdown en avondklok verlost zijn!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant