Peter van der Velden en Boy Wildeboer van de Volkspartij Nissewaard maken duidelijk dat zij geen opvang van asielzoekers in Nissewaard willen hebben.
Peter van der Velden en Boy Wildeboer van de Volkspartij Nissewaard maken duidelijk dat zij geen opvang van asielzoekers in Nissewaard willen hebben. Foto: VPN

Volkspartij blijft tegen opvang asielzoekers

Politiek 497 keer gelezen

Het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) heeft al meerdere keren aangegeven dat er te weinig opvangplekken zijn voor asielzoekers. 

Tot op heden bleek het niet nodig te zijn om asielzoekers op te vangen in Spijkenisse. Het pand op de Boyleweg, dat in 2016 in gereedheid was gemaakt om mensen op te vangen, werd niet in gebruik genomen en inmiddels zijn ook alle vergunningen verlopen. Vorig jaar antwoordde burgemeester Van Oosten op vragen van de Volkspartij dat er op dat moment geen sprake was van opvang, omdat de vraag zich niet voordeed.

Volgende maand is er een regionaal overleg van de Provinciale Regietafel Vluchtelingen. Voor dat overleg zijn de colleges van de gemeenten in Rotterdam-Rijnmond en Goeree-Overflakkee uitgenodigd. Het tekort aan opvangplekken in de asielzoekerscentra en het plaatsen van statushouders in huurwoningen zijn onderwerpen die dan besproken zullen worden.

Burgemeester Van Oosten meldde tijdens de vergadering van de commissie bestuur op 16 maart jl. dat hij bij de bijeenkomst aanwezig zal zijn en afwacht wat de urgentie voor Nissewaard betekent. De gemeente voldoet aan de eis tot huisvesting van statushouders, zo liet hij de commissie al wel weten. De fractie van de Volkspartij Nissewaard verwacht dat het COA opnieuw een beroep zal doen op Nissewaard om te kijken of er opvangmogelijkheden zijn. Daarnaast vindt de fractie de eis om 50 statushouders te huisvesten ook maar niks. Wat hen betreft gaat het getal naar nul.

De Volkspartij Nissewaard roept de burgemeester dan ook op om ‘geen strobreed toe te geven aan de nukken van het COA.’  De partij vindt dat de gemeente ervoor moet zorgen dat de wachttijden voor huurwoningen voor woningzoekenden drastisch verlaagd moeten worden. ‘Onze gemeente kampt met vele woningzoekenden, van jong tot oud. Met name de jongere generatie die een toekomst wil opbouwen en een gezin wil stichten, ziet geen kans om de  ouderlijke woning te verlaten. Voor de meeste woningzoekenden geldt een inschrijftermijn tussen 8 en 10 jaar! Het huidige college schijnt het doodnormaal te vinden dat de jongeren van nu thuis blijven wonen tot ver in hun volwassen leeftijd of dat zij besluiten naar elders te verhuizen buiten de gemeente Nissewaard. Een gedwongen keuze voor velen, dankzij het falende beleid van burgemeester en wethouders en de coalitiepartijen’, aldus VPN fractievoorzitter Peter van der Velden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant