Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Gemeente biedt hulp en ondersteuning

Gemeente 483 keer gelezen

De gemeente wil ouders uit Nissewaard die getroffen zijn door de toeslagenaffaire kinderopvang graag helpen en ondersteunen.

Voor sommige ouders zijn de gevolgen van de toeslagenaffaire ingrijpend. Om hen bij te staan, heeft de gemeente in december 2020 een projectleider benadeelden kinderopvangtoeslag aangesteld. Gedupeerde ouders kunnen telefonisch of via email contact met haar opnemen. Inmiddels hebben zo’n 60 ouders dit gedaan.

'We merken dat de vragen en behoeftes van deze ouders heel divers zijn', aldus de gemeente. 'De vragen gaan bijvoorbeeld over schulden, werk, administratie en de procedure bij de Belastingdienst, maar ook over behoefte aan psychische hulp. En veel mensen willen (gewoon) hun verhaal kwijt. Onze projectleider benadeelden kinderopvangtoeslag is er om alle vragen te beantwoorden, een luisterend oor te bieden en/of de ouders in contact te brengen met de in- of externe partij die ze de hulp kan bieden waaraan zij behoefte hebben.'

De gemeente moedigt alle gedupeerde ouders uit Nissewaard aan haar hulp en ondersteuning te vragen. Daarvoor is het wel belangrijk dat zij zich eerst melden bij het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Dat kan telefonisch via het 0800 23 58 358 of via de website https://services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/. Daarna kunnen zij contact opnemen met de gemeente via e-mail toeslagen@nissewaard.nl of via telefoonnummer 14 0181 en vragen naar projectleider Anneke de Bruijn. Vanaf volgende week gaat de gemeente gedupeerde ouders die zich bij de Belastingdienst hebben gemeld ook zelf benaderen om te inventariseren of er behoefte is aan hulp en ondersteuning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant