Maak kinderen bewust van het feit dat duurzaam leven belangrijk is.
Maak kinderen bewust van het feit dat duurzaam leven belangrijk is. Foto: Reinis
column

Jouw kind is de toekomst

Column 258 keer gelezen

Kinderen zijn onze toekomst. Daarmee is iedereen het met mij eens. Wat een kind van jongs af aan meekrijgt, is van grote invloed op zijn of haar jonge volwassenheid. Het is aan ons, de ‘grote’ mensen de taak, om hen het goede voorbeeld te geven. Kinderen bootsen immers ons gedrag na. Alles wat wij zeggen of doen, nemen zij bewust of onbewust over.

Dáárom is het zo ontzettend belangrijk, om het ideale voorbeeld te laten zien. Als Reinis proberen wij met hart en ziel duidelijk te maken, dat het scheiden van grondstoffen van enorm belang is. Dat duurzaam leven cruciaal is. Het staat op onze Facebook pagina. Het is te lezen op bijna al onze voertuigen. Ik schrijf er bijna wekelijks over. Wij doen dit allemaal om Nissewaard leefbaar te houden.

Reinis als voorbeeld
Ik wil optimaal gebruik maken van deze voorbeeldfunctie. Als jij en je gezin, door ons toedoen, zorgvuldiger omgaan met grondstoffen, dan worden wij hier heel blij van. De wereld is ons huis en thuis. Zij verdient schone wegen en een schone lucht. Want hoor jij soms ook die diepe zucht? De wind die je hoort in een plotselinge stilte… is eigenlijk een noodkreet die uit de wereld vlucht…

AfvalHeld voor een dag
Daarom heb ik speciaal voor de Week van de AfvalHelden, samen met mijn dierbare collega’s, een winactie bedacht. Met de AfvalHeld voor een dag- actie, wil ik kinderen van 6 tot en met 12 jaar betrekken bij de wereld van grondstoffen. Tijdens deze dag zullen ze een rit in een afval-ophaalvoertuig maken, een kijkje nemen op de Stadswerf en mensen helpen.

Aan het eind van de dag ontvangen ze zelfs een Junior AfvalHeld- diploma. Het is dus naast een leerzame ervaring, ook heel erg leuk. De kinderen kunnen meedoen door een motivatievideo van 30 seconden op te nemen en te sturen naar project@reinis.nl.

Groot bereik
Ik ben blij dat het bericht maar liefst 12.501 mensen heeft bereikt. Maar helaas zit mijn inbox nog niet vol met leuke motivatievideo’s. Daarom roep ik jou op, om de winactie nóg meer te delen. Via social media of gewoon in het echt. Samen zorgen wij voor een duurzame toekomst!

Veel liefs en met groene groet,

Ik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant