Doe wat goed voelt is de tip van Lindy.
Doe wat goed voelt is de tip van Lindy. Privéfoto

De impact van corona

Algemeen 211 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een ondernemer, bedrijf, vereniging of persoon uit Nissewaard. We vragen naar hun ervaringen tijdens deze bijna onwerkelijke Covid-19 periode. Deze week een blik op Lindy Vaandrager, een bevlogen life coach uit Spijkenisse.

Lindy is een 30-jarige, reislustige life coach en een kleine zelfstandige. Ze geeft een diversiteit aan trainingen voor verschillende doelgroepen. Zoals de rots & water training voor kinderen of de door haar zelf ontwikkelde training 'power vrouw in de praktijk’, met als doel om vrouwen weer terug in hun kracht te zetten. 'Vooral in deze stressvolle periode, dreigen vrouwen vaak zichzelf te verliezen tussen werk en de gezinssituatie’, geeft Lindy aan. Uit eigen ervaring heeft ze mogen ondervinden, wat life coaching haar aan inzichten heeft gebracht. Drie maanden lang is ze naar Zuid-Korea geweest om de taal te leren en zichzelf te hervinden. Hier werd de wens om mensen op deze manier te willen helpen, steeds groter en ze besloot de opleiding tot life coach te gaan volgen.

Alle programma's zijn zo gemaakt dat fysiek contact bijna onvermijdelijk is. Vlak voor de lockdown had ze haar papieren gehaald tot rots- en watertrainer, maar kon ze dit niet in de praktijk uitvoeren. 'Wat ik het meest mis, is om eindelijk aan de slag kunnen. Ik ben enorm gemotiveerd om aan de slag te gaan en kijk er enorm naar uit. Het is lastig gedreven te blijven wanneer de maatregelen steeds doorgetrokken worden in de toekomst. Wachten is echter niet mijn ding en heb ik ondertussen ook een cursus mindfulness gevolgd en ben ik me ook gaan richten op meditatie’, vertelt deze veelzijdige dame ons.

Haar grootste zorg is dat ze nu niet in staat is om haar werk te kunnen doen. Tegelijk is ze bang dat depressie voor veel mensen op de loer ligt. Uiteindelijk is het Lindy’s doel om overbodig te worden in haar functie, zodat men in eigen kracht kan staan.

'Wetende hoe het voelt om je radeloos te voelen. Dat wens ik niemand toe', roept deze coach stellig. Covid-19 heeft ook iets positiefs voor haar gebracht. Zo kreeg ze de kans om een cursus te doen. En heeft het haar de kans geboden om zelf een eigen trainingsprogramma te schrijven.

Het mondkapje en avondklok zijn voor haar prima werkbaar. Haar werk is eerder onmogelijk doordat mensen niet in groepen bij elkaar kunnen komen.

Als boodschap zou Lindy willen meegeven: 'Doe wat goed voelt, ook als dat betekent dat je een dagje gewoon even helemaal niets doet. Dan weet ik zeker dat je de lockdown sterker uitkomt dan je erin bent gegaan’. Meer weten? www..facebook.com/MuchLoveCoaching

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant