Afbeelding
Foto: Ruwaard van Puttengroep

Scouts gaan coronaproof op wereldreis

Algemeen 323 keer gelezen

Vanwege de reisbeperkingen is een échte wereldreis niet mogelijk, maar daar laten 12.000 scouts zich niet door tegenhouden. Zij gingen afgelopen zaterdag digitaal op wereldreis tijdens het spel iScout. Ruim 600 scoutinggroepen uit 25 landen deden mee aan het in Nederland ontwikkelde spel. Ook scoutinggroep Ruwaard van Putten uit Spijkenisse speelde mee. Zij behaalden de 19de plaats van de 639 groepen die meededen.

iScout bestaat uit twee delen: scouts voeren verrassende en creatieve Doe-opdrachten uit zoals het bakken van vierkante donuts of het verzamelen van studieboeken waarvan de kaft overeenkomsten heeft met de outfit van een bekende zangeres. Van deze opdrachten maken de teams foto’s of filmpjes. Voor elke goed uitgevoerde opdracht kregen de teams punten waarmee ze Reisvragen konden kopen om online te beantwoorden. Het antwoord op deze Reisvragen is steeds een plek ergens op de wereld. Bijvoorbeeld: waar staat het hoogste van hout gemaakte gebouw? Het team dat de meeste Reisvragen weet te beantwoorden en daarmee dus de meeste plaatsen op de wereld bezoekt, wint het spel.

Op reis vanuit de woonkamer
Scoutinggroep Ruwaard van Putten speelde met 35 scouts mee. Dit jaar niet vanaf het clubhuis, maar iedereen speelde mee vanuit zijn of haar eigen woonkamer. De organisatie van het spel had eerder deze week een inpaklijst gepubliceerd met spullen die de scouts klaar moeten hebben liggen om de Doe-opdrachten goed te kunnen uitvoeren. Waaronder bijvoorbeeld 8 houten palen van 3 meter.

Recordaantal deelnemers
Het spel wordt georganiseerd door een aantal vrienden. Ze organiseren het spel al voor de twaalfde keer en ondanks corona deden er dit jaar meer deelnemers mee dan ooit. Er deden ongeveer 12.000 scouts mee uit onder andere Bolivia, Japan en veel Europese landen. Organisator Niels Mulder: ‘Het is heel bijzonder dat we zo veel scouts op deze manier toch bij elkaar kunnen krijgen. De Europeanen spelen het spel op zaterdagavond van 19.00 tot 23.00 uur. Dat betekent dat de Japanners om 3 uur ‘s nachts beginnen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant