Marlies Verhelst en Kimberly Pikeur vertellen over hun passie.
Marlies Verhelst en Kimberly Pikeur vertellen over hun passie. Foto: Foto-OK.nl

Vrouwen tonen hun sterke kant tijdens Vrouwendag Powertalk

Algemeen 634 keer gelezen

Spijkenisse - Geen feestelijke viering van Internationale Vrouwendag, maar wel aandacht voor lokale powervrouwen door middel van een livestream.

Vanuit de Boekenberg spraken gisteren vier vrouwen uit Nissewaard onder leiding van Cor Verdoes en Amira Abdalla over wat hun drijft en hoe zij proberen de wereld een stukje mooier te maken. Aan het woord kwamen Kimberly Pikeur, Marlies Verhelst, Elif Cansu Eraydin en Eleven.

Voor Kimberley is dansen een deel van zichzelf. Ze is er mee opgegroeid en besloot op een bepaald moment om haar kennis uit te breiden en dansen te gaan combineren met lesgeven, iets wat voor haar niet vreemd was, want ze gaf biologieles. Op de dansschool van Kimberly zijn vooral meisjes te vinden, maar toch ziet ze wel een verschuiving. Ook jongens uiten zich tegenwoordig via dans. Marlies Verhelst was eveneens lerares. Zij gaf Nederlands en probeerde haar leerlingen haar liefde voor boeken en taal over te brengen. In 2009 verscheen haar eerste jeugdboek en binnenkort komt nummer 21 uit. Het gewone lesgeven doet Marlies niet meer, ze zet zich nu vooral in voor de Stichting Schoolschrijver waarmee ze op diverse scholen leerlingen stimuleert in lezen en schrijven. ‘Dit past gewoon heel goed bij mij’, geeft ze aan.

Vorig jaar september verscheen ‘the day i saw the red dragonfly’, van Elif Cansu Eraydin. Elif heeft een lastige mentale periode achter de rug. In die tijd schreef ze gedichten en die heeft ze gebundeld. ‘De rode libelle staat in Japan voor een melancholische periode waar verandering uit komt.’ Hoewel ze twijfelde om het boek uit te geven, is ze nu blij dat ze het gedaan heeft. Het kan helpen om bepaalde taboes bespreekbaar te maken. Dat laatste doet Eleven in ieder geval met haar spoken words. In de Boekenberg schroomde ze niet om het onderwerp vrouwenbesnijdenis aan te kaarten. ‘Veel vrouwen durven zich niet uit te spreken, ik probeer met mijn muziek en spoken wordt meer bewustzijn te creëren voor bepaalde onderwerpen.’

De livestream is terug te kijken op YouTube. Daar laat ook stadsdichter Patrick van der Biezen zijn ode aan de vrouw horen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant