Afbeelding
Afb. petities.nl

Reddingsactie Orgelzolders via petities.nl

Algemeen 294 keer gelezen

In de Tweede Wereldoorlog had de Breepleinkerk in Rotterdam-Zuid een groot geheim: op de twee zolders schuin boven het orgel zaten drie Joodse echtparen ondergedoken. 

Vrijwilligers van de stichting Schuilplaats Orgelzolders Rotterdam, waaronder de Spijkenisser Henk den Haan, vertellen tijdens rondleidingen het verhaal van deze gezinnen. Echter de zolders zijn in gevaar.

De eigenaar van de kerk, de Protestantse Gemeente Rotterdam-Zuid, heeft het gebouw in zijn geheel verkocht aan de Levend Woord Gemeente. Door de verkoop is het onzeker geworden of de educatieve en museale activiteiten van de Orgelzolders kunnen voortbestaan.

Om de Orgelzolders te redden, is er op petities.nl een actie gestart onder het motto Behoud Schuilplaats Orgelzolders voor een waakzaam en weerbaar Rotterdam. De ondertekenaars van de petitie verzoeken de PGRZ ervoor te zorgen dat er een einde aan die onzekerheid komt en dat de Orgelzolders een eigen plaats en toekomst krijgen. Dan kunnen de zolders beter en veiliger toegankelijk gemaakt worden voor bezoekers, en krijgen ze de status van een professioneel opgezet en geëxploiteerd museum met bezoekerscentrum. Diverse fondsen hebben inmiddels toegezegd de noodzakelijke werkzaamheden financieel mogelijk te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant