Anne en Bram nemen hun prijs in ontvangst.
Anne en Bram nemen hun prijs in ontvangst. Foto: gemeente

Wethouder Hamerslag reikt cadeau uit aan speurneuzen

Algemeen 216 keer gelezen

Spijkenisse - Anne en Bram hebben in de kerstvakantie de Beverroute, een kinderspeurtocht in het Bernissegebied, gelopen. Na afloop hadden ze foto’s en de oplossingen van de speurtocht ingestuurd. Voor deze prestatie zouden alle kinderen een cadeau krijgen van de gemeente. Wethouder Martijn Hamerslag heeft donderdag 4 maart het cadeau, rugzakje met daarin handige spulletjes voor een volgende speurtocht in de natuur, aan Anne en Bram gegeven. 

‘Het was een hartstikke leuke speurtocht’ aldus Bram, die heel geïnteresseerd is in de natuur en ook betrokken is bij de nieuwe natuurspeeltuin in Vogelenzang. ‘Het was wel een beetje blubberig, maar gelukkig waren we goed voorbereid en hadden we kaplaarzen aan’, vult moeder Loes aan.

Om tijdens de kerstvakantie iets leuks te kunnen ondernemen, had de gemeente twee speurtochten uitgezet, de Wolvenroute in de Wolvenpolder in Spijkenisse en de Beverroute in het Bernissegebied in Zuidland. Tijdens de speurtocht konden de kinderen vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Heel veel kinderen hebben een of zelfs allebei de tochten gelopen.

De speurtochten zijn uitgezet in het kader van het 5-jarig bestaan van de gemeente Nissewaard in 2020. Door het grote succes blijven de routes bestaan. De routes staan op www.eropuitnissewaard.nl. De route in de Wolvenpolder is tijdelijk afgesloten, maar is na het vogelbroedseizoen weer toegankelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant