Afbeelding
Foto: Bas van der Wel
column burgemeester

Dat verdient een lintje!

Column 305 keer gelezen

U kent er vast wel een aantal. Van die buurtgenoten die zich met passie inzetten voor een vereniging, stichting of die zich op de achtergrond met hart en ziel inzetten voor de jeugd in de buurt of voor de ouderen. Mensen die de motor zijn van dat jaarlijkse uitje van de mensen met een beperking. Of die ondernemer die niet alleen dat bedrijf runt, maar ook oog heeft voor de samenleving en zich regelmatig opwerpt als sponsor van activiteiten. Kortom, mensen die zich, zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid, inzetten voor allerlei goede doelen.
Kenmerkend voor deze mensen is dat zij bijna onzichtbaar zijn, maar tegelijkertijd de drijvende kracht zijn van de vereniging of de stichting. Zij houden er vaak niet van om in de schijnwerpers te staan. Een simpel bedankje is vaak al genoeg. Zij halen de voldoening uit het resultaat van hun inspanningen. Dat geeft hen de energie om er mee door te gaan.

En toch verdienen deze mensen wel eens een blijk van waardering die verder gaat dan een simpel ‘dank je wel’. Een blijk van waardering die recht doet aan hun jarenlange inzet.

Namens de Koning heb ik de eer om eens per jaar een aantal van deze mensen een koninklijke onderscheiding uit te mogen reiken. Dat doe ik ieder jaar met veel plezier. Ik zie hoe trots de betrokken Nissewaarders zijn op deze koninklijke waardering voor hun werk en inzet voor de gemeenschap van Nissewaard en soms zelfs daarbuiten. Hun namen worden voorgedragen door buurtgenoten, familieleden, kennissen, vrienden die als geen ander weten welke inspanningen de personen in kwestie hebben geleverd.

Daarom roep ik u op, eens na te denken of u iemand in uw omgeving weet, van wie u vindt dat die persoon ‘een lintje’ ten volle verdient. Kent u zo iemand? Dan kunt u hem of haar bij de gemeente voordragen. Voor de uitreiking op Koningsdag 2022 moet uw complete voorstel vóór 31 juli 2021 ingeleverd zijn. We bepalen dan of de persoon die u heeft voorgedragen, in aanmerking komt voor een koninklijke onderscheiding. Meer informatie kunt u vinden op www.lintjes.nl. Voor vragen kunt u ook bellen met het kabinet van de burgemeester: telefoon (0181) 696 196. Laten we iets terugdoen voor de mensen, die zoveel voor ons doen.

Foort van Oosten
Burgemeester

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant