Afbeelding
pixabay

WOZ te hoog? Zelf bezwaar maken!

Gemeente 705 keer gelezen

Deze week is de aanslag van de gemeentelijke belastingen weer in de bus gevallen. Voor het bedrag van uw aanslag onroerende-zaak-belasting is de WOZ-waarde van uw woning van belang. Via gemeente@nissewaard.nl of 14 0181 kunt u vragen hoe uw WOZ-waarde is bepaald. 

Als u vindt dat die waarde door de gemeente te hoog is ingeschat, kunt u daartegen bij de gemeente eenvoudig bezwaar maken. Als uit uw bezwaar blijkt dat de WOZ-waarde te hoog is, past de gemeente deze aan en verlaagt zij het bedrag dat u moet betalen. 

No-Cure-No-Pay (NCNP) bureaus
Er zijn bureaus die claimen voor u de kans op verlaging van de WOZ-waarde groter te maken, door hen in de arm te nemen. De bureaus maken namens u bezwaar, maar sturen de factuur naar de gemeente die de rekening met gemeenschapsgeld moet betalen. Dit lijkt voordelig, maar toch is dit vaak niet de beste oplossing voor u.

Geen extra moeite
Een NCNP-bureau dient een standaard bezwaar in zonder inhoudelijke onderbouwing. Zo’n bureau wil vooral de vergoeding van de gemeente innen. Het doet dus vaak geen extra moeite voor u. Een bezwaar van een NCNP-bureau wordt daarom vaker afgewezen. Ook is de afhandeltermijn van een bezwaar via NCNP-bureau vele maanden langer.

Beter zelf doen
De gemeente adviseert u daarom om zelf bezwaar te maken. Dat kan heel eenvoudig met uw DigiD via Mijn Belastingen (www.nissewaard/belastingen) of door een brief te sturen naar:
gemeente Nissewaard
Belastingen en Rechtsbescherming
t.a.v. de heffingsambtenaar
Postbus 25
3200 AA Spijkenisse

Als uw bezwaar terecht is, wordt de WOZ-waarde van uw woning verlaagd en hoeft u minder te betalen. Daar hoeft geen bureau aan te pas te komen en geen gemeenschapsgeld aan verspild te worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant