Doe je mee?
Doe je mee? Foto: PR

Inschrijving Plogging & Clean Up Challenge geopend

Algemeen 310 keer gelezen

Op zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag. PloggingNu organiseert op die dag – coronaproof – samen met Reinis en de gemeente Nissewaard een ‘Plogging & Clean Up Challenge’. 

Ook in jouw buurt, wijk of kern. Erger je je aan het zwerfvuil en plastic op straat? Wil je iets positiefs doen voor je eigen buurt of wijk? Deelname is gratis. Doe mee!

Wat gaan jullie doen?
Jullie gaan ploggen. Dat betekent wandelen (of hardlopen) en het zwerfvuil in je eigen straat, buurt of wijk en opruimen. Door een opschoon-ommetje te maken, als je een frisse neus haalt, mix je het nuttige met het aangename.

Hoe werkt het?
Je formeert een team met je huishouden of met maximaal één andere persoon (i.v.m. corona). Je bepaalt zelf wanneer je start en waar je eindigt. Zelfs de start- en eindtijd is flexibel. Tijdens jouw activiteit maak je foto’s van jouw opruimactiviteiten. Deze verzamelt de organisatie via de app Collect. Hierdoor zie je ook wat de andere teams doen en kunnen jullie je activiteiten zichtbaar maken voor iedereen in Nissewaard. Ook de app WePlog speelt een rol. Deze app laat de opschoonimpact zien.

Digitaal starten en eindigen
Wegens coronamaatregelen is het vooralsnog niet mogelijk om gezamenlijk te starten of te eindigen. Dit doen jullie dan ook digitaal. Via deze wijze wordt ook de totale opbrengst van de opruimacties in de buurten, wijken en straten van Nissewaard bekendgemaakt.

Ren (of wandel) en raap mee
Inschrijven kan via de site www.plogging.nu. Deelnemen is gratis. Er is geen minimum of maximum leeftijd, jong en oud mag meedoen. Er wordt voor plogspullen zoals grijpers, handschoenen en - indien nodig - passen voor containers gezorgd. Na inschrijving ontvang je meer uitleg daarover.

Wil je meehelpen of heb je vragen?
Neem contact  op via Facebook #PloggingNU, Instagram @PloggingNu of via hello@plogging.nu

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant