Afbeelding
Foto: pixabay.com
column

Een nieuw begin

Column 227 keer gelezen

Inderdaad. Het is een tijd geleden, dat ik voor jou heb geschreven. En nee, ik had niet de intentie om te rijmen. Maar ik vertel je graag over één van mijn geheimen. Die intentie… heb ik soms wél. Want eerlijk is eerlijk. Het heeft wel wat.

Ik ben hier om jou te voorzien van leuke schrijfsels. Elke week betrek ik je bij verschillende zaken, die gerelateerd zijn aan afval en duurzaamheid. Aan grondstoffen scheiden en besparen. Speciale dagen die belangrijk zijn voor de afvalwereld, maar ook voor jou. Eigenlijk alles wat ervoor zal zorgen, dat jij en ik de wereld beter koesteren. De ideale kinderen van moeder natuur. Doe jij mee?

Wie ben ik?
Ik ben “ik”. Ik werk al een aantal maanden bij Reinis. Ik kwam binnen met een hart, dat om eerlijk te zijn, niet heel groen was. De kleur was een beetje vervaagd. Waarom? Ik was niet heel bekend met afval. Ik zag afval als afval, maar niet echt als grondstof. Ik had natuurlijk gehoord dat scheiden belangrijk was. En dat wij niet te veel papier moeten gebruiken, want tja, dit is zielig voor de bomen. Dit heb ik geleerd in groep 4. Verder is er mij nooit veel over verteld. Scheiden is belangrijk, dat weet ik. Maar wáárom is het belangrijk? Hóe moet ik scheiden? Zijn er nog meer groene weetjes waar ik geen kennis van heb, maar eigenlijk wel van zou moeten hebben? Hoe kunnen wij er samen voor zorgen, dat de wereld niet lijdt door ons toedoen? En toen bevond ik mijzelf opeens hier. Bij Reinis.

Ik doe het voor jou
Ik heb veel geleerd. En mijn doel is om ook jou veel te leren over al het groens. Over grondstoffen en scheiden. Over duurzaamheid. Over de circulaire wereld. Ik ben hier voor jou. Ik dien als een kennisplatform dat ik zelf niet heb gehad. Een leuk kennisplatform. Want dit leest toch net iets anders dan een saai artikel, waarbij je plat wordt gebombardeerd met alleen maar informatie? Ik doe het op mijn manier. Persoonlijk, een rijmpje hier en daar en wellicht ergens een “(no) pun intended” aan toe te voegen.

Ben jij er klaar voor? Tot volgende week!

Veel liefs én met groene groet,

Ik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant