Afbeelding

Goed zicht begint met schone, streepvrije ruiten

Algemeen 202 keer gelezen

Regen, (natte) sneeuw... uw ruitenwissers hebben het in de winter zwaar te verduren. Zorg dus dat ze in topconditie zijn! 

De winter is een topsportseizoen voor de ruitenwissers van uw auto. Niet alleen als het regent of sneeuwt. Opspattende modder, pekel, zout vervuilen al snel uw voorruit en dat is gevaarlijk, want goed zicht is essentieel voor uw veiligheid. En dus is het belangrijk dat uw ruitenwissers in goede staat zijn! 

Wisserbladen
Ruitenwissers slijten en moeten daarom geregeld vervangen worden. Dat begint bij de rubbers. Zodra die strepen achterlaten op de ruit, moeten ze eigenlijk vervangen worden. Dat is doorgaans eenvoudig werk, dat u heel goed zelf kunt doen, ook als u niet zo technisch bent. Op Rexbo vindt u heel eenvoudig het ruitenwisserblad dat bij uw auto past. U kunt zoeken op merk, model of kenteken. De meeste ruitenwissers zijn eenvoudig los en vast te klikken. Vaak staat dat beschreven in het onderhoudsboekje van uw auto, maar ook op internet zijn handleidingen te vinden. Indien nodig is ook de ‘vaste’ arm van een ruitenwisser vaak eenvoudig te vervangen.

Afbeelding afkomstig van Rexbo.nl

Koplampwissers
Moderne auto’s uit de hogere prijsklasse hebben tegenwoordig ook ruitenwissers voor de koplampen. Dat heeft minder met zicht te maken, zou je denken, maar niets is minder waar. Koplampen zijn er immers niet alleen om gezien te worden, maar ook om zelf goed zicht op de weg te houden. En omdat de koplampen lager op de auto zitten worden ze vaak nog sneller vies door opspattend vuil. Controleer dus ook die wissers regelmatig en vervang ze indien nodig.

Motoren en onderdelen
Naast de wisserbladen vraagt ook de ruitenwissermotor aandacht. Als u bijvoorbeeld sneeuw van uw voorruit veegt kan dat te zwaar zijn geweest voor de motor waardoor die hapert of weigert. Het monteren vraagt iets meer technische kennis, maar is voor een handige doe-het-zelver nog goed te doen. Op Rexbo zijn verder nog talloze andere onderdelen voor het ruitenwissersysteem te vinden, denk aan intervalrelais en sensoren. En vergeet ook het ruitensproeisysteem niet. Zeker in de winter is het belangrijk dat de ruitensproeivloeistof is bijgevuld en dat het pompsysteem goed functioneert. Want veilig rijden begint met helder zicht!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant