Afbeelding
Foto: Daw Creations

De impact van corona

Algemeen 280 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een ondernemer, bedrijf, vereniging of persoon uit Nissewaard. We vragen naar hun ervaringen tijdens deze bijna onwerkelijke Covid-19 periode. Deze week een blik op Lucinda Verhelst, bedrijfsleidster bij een etablissement aan de Oude Maas.

Het restaurant is nog vers. Noodgedwongen hebben ze de lockdown gebruikt om de boel te verbouwen, zodat ze straks dan toch écht de deuren voor publiek mogen gaan openen. Als bedrijfsleidster heeft Lucinda haar handen vol in de horeca. Nou ja, normaliter dan. Niet dat ze het nu rustig heeft, want ze doet nu vooral veel zaken die ook buiten haar functie vallen, zoals het bezorgen. `Sinds 14 oktober zijn we alweer dicht, door de tweede lockdown. Het is nu alleen afhalen of bezorging’, verzucht Lucinda.

Het houdt het werkbaar op deze wijze, door ook andere taken uit te voeren. De bezige Lucinda is liever aan de slag dan stil te moeten zitten, en dat geldt voor haar hele team. De zorgen omtrent corona zijn er altijd en overal in haar werk.

Het is begrijpelijk dat men in een nieuw etablissement ook meteen aan de slag zou willen gaan om gasten te mogen ontvangen. Maar dat moet vanwege corona nog even op zich laten wachten. Het team van deze bedrijfsleidster bestaat uit pakweg tien mensen, die voor en achter de schermen aan het werk zijn.

De goedlachse Lucinda vertelt, dat ze het contact met de mensen toch echt wel het meeste mist. `Even dat praatje met de gasten. Je krijgt er zoveel voor terug’, vult ze aan. Ze geeft aan dat het gevoelsmatig nu toch wel erg lang duurt allemaal.

Op de vraag wat ze van het dragen van een mondkapje vindt, antwoordt ze stellig dat ze het daar niet mee eens is! `We moeten het mondkapje op in ons werk en uiteraard dragen we die verantwoordelijkheid. Maar het voelt opgesloten. Daarbij gaat het in de horeca nou juist om dat persoonlijke aspect, zoals het geven van een glimlach, om maar iets te noemen’, legt de sprankelende horeca dame uit.

Ze noemt het persoonlijk onbegrijpelijk, dat iets wat wetenschappelijk bewezen is en niet zou helpen, zoals het mondkapje, nu toch verplicht is geworden. Uiteraard volgt ook Lucinda hierin de voorgeschreven regels, net als iedereen. Maar `goed voelen’ gaat het niet bij haar. Graag wil ze daarom afsluiten met de woorden; Hoop, Geloof en Liefde. Ze kijkt er naar uit iedereen snel weer te mogen begroeten op haar werkvloer. De plek waar Lucinda in haar element is. Wees voorzichtig en blijf gezond. Lucinda en haar team kunnen niet wachten tot er weer leven in de brouwerij komt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant