Afbeelding
Foto: pixabay.com

Rijnmondse ziekenhuizen bundelen krachten en gaan samen OK-personeel opleiden

Algemeen 660 keer gelezen

Bijna 40% van de studenten operatieassistent en anesthesiemedewerker maakt de opleiding niet af. Om meer studenten over de eindstreep te helpen starten de ziekenhuizen samen een regionale wervingscampagne en is de website samenopleidenok.nl ontwikkeld.

‘Een leerling solliciteert voor de regio en na het regionale selectieproces wordt de leerling geplaatst bij één van de ziekenhuizen. We kunnen hiermee de leerlingen matchen met het ziekenhuis dat voor hen de meeste kans van slagen heeft’,  zegt Jacques Henkelman, manager OK bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. ‘Het is ook voor de ziekenhuizen belangrijk dat zoveel mogelijk studenten het diploma halen, want er zijn nog steeds grote personele tekorten op de OK’s.’  Geïnteresseerden kunnen nu via de regionale website samenopleidenok.nl solliciteren voor het leer-werktraject.

Het Erasmus MC, IJsselland Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Franciscus Gasthuis & Vlietland bieden de gezamenlijke opleidingen aan. Het Spijkenisse MC biedt aanvullende stagemogelijkheden. De ziekenhuizen verschillen in grootte, in diversiteit van patiëntengroepen en in cultuur. Door regionale samenwerking willen de ziekenhuizen leerlingen behouden voor de ok-arbeidsmarkt. 

Tijdens de opleidingen (2 jaar en 10 maanden) zijn de studenten in dienst van één van de ziekenhuizen en worden zij in de praktijk opgeleid. Na de regionale voorselectie, op basis van de voorkeursplek van de sollicitant, wordt per ziekenhuis een aantal kandidaten aangedragen. De ziekenhuizen maken vervolgens hun uiteindelijke keuze voor leerlingen die het beste aansluiten en het meest kansrijk zijn voor het betreffende ziekenhuis. Zij toetsen dit onder andere met een assessment. De slagingskans wordt daarmee groter. Tot 12 maart 2021 kunnen de sollicitaties ingestuurd worden. Daarna vindt de selectie plaats zodat de leerlingen dit najaar met de opleiding kunnen starten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant