Afbeelding
Foto: pixabay.com

Partij voor de Dieren wil jachtverbod in Zuid-Holland vanwege extreme weersomstandigheden

Politiek 223 keer gelezen

Den Haag -  In verband met de huidige winterse omstandigheden vraagt de fractie van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland aan het provinciebestuur om met directe ingang een jachtverbod in te stellen voor alle dieren.

Het provinciebestuur is op grond van de Wet natuurbescherming bevoegd de jacht te sluiten als bijzondere weersomstandigheden dat vergen. Op dit moment is er sprake van een periode met strenge vorst, een gedeeltelijke sneeuwbedekking in de provincie en een beperkte oppervlakte van open water door ijsontwikkeling. De weersverwachting voor de langere termijn geeft aan dat deze omstandigheden voorlopig zullen aanhouden. De beschikbaarheid van voedsel en schuilmogelijkheden voor dieren is hierdoor zodanig beperkt dat er volgens de fractie van de Partij voor de Dieren voldoende aanleiding is om de jacht op dieren onmiddellijk te stoppen.

De Partij voor de Dieren vraagt daarnaast om de geldigheid van ontheffingen van de Wet Natuurbescherming voor het doden van overwinterende ganzen op te schorten.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland, Carla van Viegen: ‘We vinden dat de jacht op dieren eigenlijk helemaal moet worden verboden, ook als de weersomstandigheden goed zijn. Jacht onder deze extreme weersomstandigheden op dieren die verzwakt en kwetsbaar zijn, is nog meedogenlozer en moet per direct worden stopgezet!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant