Patrick Biezen is de nieuwe stadsdichter en won ook de publieksprijs.
Patrick Biezen is de nieuwe stadsdichter en won ook de publieksprijs. Foto: Foto-OK.nl

De Nissewaardse stadsdichter is bekend; hij heet Patrick van der Biezen

Algemeen 1.548 keer gelezen

Spijkenisse- In het sfeervolle etablissement ‘de Jongens van’ aan het Havenplein werd afgelopen zaterdagmiddag de nieuwe stadsdichter voor Nissewaard gekozen. 

De jury had de keuze uit een drietal genomineerden, die door de voorselectie gekomen waren. Wethouder Léon Soeterboek was de voorzitter van de jury. Hij probeerde, zonder de naam te noemen, de motivering van de jury duidelijk te maken. Maar het was voor alle aanwezigen al na een paar woorden heel duidelijk; Patrick van der Biezen is voor de komende tijd de stadsdichter!

Aan de slag
Hij zal regelmatig gevraagd worden om bij evenementen aanwezig te zijn en daar in dichtvorm duiding aan te geven. Ook zal hij regelmatig gedichten in opdracht moeten maken. ‘Ik vind dat wel een enorme uitdaging. Want nu schrijf ik eigenlijk alleen voor mezelf’, zegt de 45 jarige Spijkenisser, die van oorsprong uit Hoogvliet komt.

Tevreden
Kevin Mack, jurylid en de eerste stadsdichter, is zeer tevreden met de keuze van Patrick van der Biezen: ‘Het is nu aan mijn opvolger.’ Na een oproep van de gemeente hebben eind vorig jaar een tiental inwoners twee gedichten ingestuurd. De jury koos daar drie genomineerden uit.

Twee gedichten
Het eerste gedicht moest het thema: ‘Beleef Nissewaard’ bevatten. De opdracht voor het tweede gedicht werd pas na de nominatie bekend. Dat gedicht moest tien woorden bevatten, die door het publiek waren ingestuurd. Opvallend detail was wel, dat al in het eerste gedicht van Patrick zes van de tien woorden verwerkt waren.

Deeleriaans
Patrick heeft een Deeleriaanse manier van aanpak. Hij bewondert deze dichter dan ook zeer. Ook zijn Rotterdamse tongval helpt daarbij: ‘Ik weet dan ook nog niet zeker of mijn gedichten nu eigenlijk gelezen en/of gehoord moeten worden.

Poëzie
Al op de middelbare school kreeg Patrick interesse in schrijven. In de loop der jaren werd het voor hem duidelijk, dat hij steeds meer voorliefde voor poëzie kreeg. Al moet het voor hem niet altijd rijmen, want hij vindt het ritme ook belangrijk.

Publieksprijs
Patrick won niet alleen de juryprijs, ook de publieksprijs was voor hem. Van de ongeveer 500 ingestuurde likes, waren er maar liefst 276 voor hem. Patrick heeft een eigen Facebookpagina: Biezen of Delen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant