Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Basisscholen en kinderopvang op Voorne-Putten aangepast open per 8 februari

Algemeen 548 keer gelezen

De basisscholen gaan aanstaande maandag open, zij het wel met inachtneming van een aantal maatregelen. En hoewel de scholen blij zijn dat ze weer open mogen, is het tegelijkertijd voor iedereen spannend. Het is heel belangrijk dat kinderen weer naar school kunnen om goed les te krijgen en dit is ook verantwoord volgens het Outbreak Management Team. De risico’s zijn beperkt en om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen zijn extra maatregelen genomen. Ze gaan dus niet open zoals normaal. In sommige gevallen zullen ook niet alle kinderen naar school kunnen. Het ministerie heeft een aantal richtlijnen voor het basisonderwijs opgesteld. Omdat iedere school anders is laten de schoolbesturen het aan scholen zelf over om de precieze uitwerking van de maatregelen te bepalen. De scholen informeren de ouders hierover.

De volgende algemene richtlijnen zijn landelijk vastgesteld.

Quarantaine
Onderwijspersoneel, medewerkers en leerlingen die in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus gaan vijf dagen in quarantaine. Daarna kunnen ze zich laten testen of nog vijf dagen langer in quarantaine blijven. Scholen geven in die periode zoveel mogelijk onderwijs op afstand. ‘Voor ouders kan dit betekenen dat ouders gedurende de dag te horen krijgen dat de kinderen moeten worden opgehaald of dat ze ’s avonds het bericht krijgen dat hun kind de dag erna niet naar school mag komen’, licht een schooldirecteur toe.

Bij coronaklachten blijft het kind thuis
Om het risico op besmetting te beperken, blijven kinderen met coronaklachten thuis. Dit geldt voor zowel het basisonderwijs als de kinderopvang. Meer informatie hierover is te vinden op de website Rijksoverheid.nl.

Ophalen en brengen
Ouders die kinderen van de groepen 1 t/m 6 brengen en halen blijven buiten de school. Ook houden ze afstand en dragen ze een mondkapje. Kinderen van groep 7 en 8 komen zoveel mogelijk zelf naar school. Ook kunnen er gespreide begin- en eindtijden en pauzes zijn, om contacten te beperken.

Huidige noodopvang op scholen en dagopvang stopt
Met de heropening van de scholen en de kinderdagopvang eindigt de huidige noodopvang op de scholen en op de kinderdagopvang. De noodopvang bij de BSO van de kinderopvang blijft wel geopend.

Buitenschoolse opvang
De buitenschoolse opvang is alleen open voor BSO-noodopvang. Ouders die niet voldoen aan de voorwaarden voor BSO-noodopvang zijn zelf verantwoordelijk voor de opvang buiten de reguliere schooluren om.

Dagopvang en peuteropvang
Dagopvang en peuteropvang gaan helemaal open. Ook bij de kinderopvang geldt de quarantaine regel wanneer medewerkers en/of kinderen in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Op alle kinderopvanglocaties gelden aanvullende maatregelen, met name gericht op het gescheiden houden van groepen kinderen, inclusief hun pedagogisch begeleiders. Dat alles om het risico van verspreiding te verkleinen. Meer informatie over de geldende maatregelen is te vinden op de website van de betreffende kinderopvangorganisaties.

Coördinerend wethouder Wouter Struijk: ‘Om de heropening in de regio zo soepel mogelijk te laten verlopen werken de scholen, kinderopvang en gemeenten intensief met elkaar samen. Wij vragen de ouders op Voorne-Putten om begrip voor de gemaakte afspraken. Het blijft belangrijk dat iedereen zich strikt aan deze maatregelen houdt. Want alleen samen zorgen we ervoor dat de scholen op een goede manier open kunnen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant