Wethouder Léon Soeterboek stopt de laatste Binky in de bus. Dit onder toezicht van vrijwilliger Rob Bontje.
Wethouder Léon Soeterboek stopt de laatste Binky in de bus. Dit onder toezicht van vrijwilliger Rob Bontje. Foto: Foto-OK.nl

Een Brinky bij de koffie voor eenzame bewoners in Maaswijk

Algemeen 763 keer gelezen

Spijkenisse - In de Maaswijk vonden gisteren vele bewoners een lekkere koek voor bij de koffie in de brievenbus. Wethouder Léon Soeterboek hielp even een handje. 

De nieuwe voorzitter Rob Bontje van de wijkvereniging Maaswijk en Schenkel ging vanuit het wijkcentrum aan de slag. Hij had van de Jumbo in Maaswijk een flinke voorraad Brinky koeken gekregen, om uit te delen aan eenzame bewoners in de Maaswijk.

Hij ging daarom werkelijk bij meer dan 400 huizen langs om een koek (en een folder) in de bus te stoppen. ‘De reacties waren overal heel erg positief’, zegt Rob Bontje na afloop van deze actie. ‘Het bestuur wilde de vele buurtbewoners een leuk presentje geven. Ook omdat de wekelijkse koffieochtend al tijden niet door kan gaan.’

De vrijwilligers van het wijkcentrum zitten ondertussen niet stil. Het hele gebouw krijgt een flinke opfrisbeurt. Na afloop van de actie werd wethouder Soeterboek nog even rondgeleid. Alle ruimtes krijgen een fris verfje, de verlichting wordt vernieuwd en er is dubbel glas geplaatst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant