Wethouder Wouter Struijk was op visite bij de klassen van de samenwerkingsschool Op Dreef.
Wethouder Wouter Struijk was op visite bij de klassen van de samenwerkingsschool Op Dreef. Foto: Foto-OK.nl

Wethouder Struijk was op visite bij basisschool Op Dreef

Algemeen 831 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder Wouter Struijk van onderwijs was afgelopen woensdagochtend op visite bij de samenwerkingsschool Op Dreef in de wijk De Akkers.

Hij bezocht daar alle klassen om de bekijken hoe het gaat met de leerlingen en het onderwijzend personeel, tijdens de huidige lockdown.

Locatie leider Astrid van der Bend leidde de wethouder rond en gaf uitleg, hoe er op heel slimme wijze wordt gewerkt: 'In het begin vingen we alle kinderen in één lokaal op. Daarnaast gaven de collega's digitaal les. Maar al snel bleek dit niet goed te werken. Nu zitten de juffen en meesters in hun eigen klaslokaal. Samen met de eigen leerlingen uit de noodpopvang. Ook zitten er kinderen, die door verschillende omstandigheden beter op school kunnen zijn. De andere leerlingen zijn thuis en krijgen via een Chromebook ook les van de eigen leerkracht. Dat werkt in de praktijk uitstekend. Rekenen, taal en spelling kunnen zo gewoon doorgaan.'
Bij de kleuters gaat het er veel speelser aan toe. Maar ook zij hebben regelmatig digitaal contact met de juf. Zij maakt zelfs leuke filmpjes met opdrachten voor ze.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant