Deze week is Jandino te gast bij Social Talk.
Deze week is Jandino te gast bij Social Talk. Foto: PR

Social Talk ontvangt Jandino in Talkshow

Algemeen 184 keer gelezen

Op donderdag 4 februari om 15.00 uur is Jandino live te gast bij Social Talk.

Jandino zal muzikaal worden aangevuld door Voice-deelneemster April Darby. Zij zal enkele nummers zingen die passen bij het gespreksonderwerp van deze editie: Toekomstperspectief voor jongeren. De uitzending is live te volgen vanuit evenementenlocatie 'De Jongens Van' via een livestream op het YouTube kanaal van Social Talk.

Perspectief
Door de corona maatregelen ervaren veel jongeren een uitzichtloze situatie en ervaren depressieve gedachtes. In de gemeente Nissewaard zijn er in 2020 helaas zelfs enkele zelfdodingen te betreuren. Deze feiten hebben ervoor gezorgd dat het team van de evenementenlocatie 'De Jongens Van' zich hard gingen maken om ervoor te zorgen dat jongeren een perspectief worden geboden. Dit heeft zich vertaald naar het concept: Social Talk.

Livestream
Social Talk is een livestream talkshow met muzikale optredens en een sterk dialoog met influencers/artiesten, live te volgen op Social Media kanalen. Hierbij praat de presentator: Ralph Kaulingfreks, met de artiest over de onderwerpen waar men niet snel over praat.In de afgelopen edities is
gesproken over:
- depressieve gedachtes met artiest Naaz
- ongezonde liefdesrelaties met artiest Tally
- schulden met artiest/rapper SXTEEN
- angst met artiest Twan Ray
- verkeerde vrienden /invloeden met artiest/rapper Corleone.

Bespreekbaar
De problematiek onder jongeren is goed zichtbaar. Over het bespreekbaar maken van gevoelige onderwerpen heerst echter nog vaak een taboe. Met deze nieuwe invalshoek merken de makers van Social Talk dat de boodschap op deze manier veel sterker aankomt. Zij laten nu namelijk een influencer/artiest aan het woord i.p.v. een docent of ouder die zijn verhaal doet. Dit werkt veel effectiever en tegelijkertijd is deze vorm van voorlichting ook toegankelijker voor de jongeren. Het is hun voorbeeld die openlijk durft te praten over wat er bij hun heeft gespeeld. En praten over iets wat je dwars zit zorgt er al voor dat de zwaarte/druk ervan af gaat.

Info
Social Talk is opgezet met de filosofie: 'al inspireren we maar één jongere dan maken we al een verschil in de wereld'. Bekijk de website: www.social-talk.nl voor meer informatie of bekijk de eerdere afleveringen op het YouTube kanaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant