Op 28 januari 2021 is de eerste bewoner van Argos Zorggroep gevaccineerd tegen het coronavirus. De uitvoering van het vaccineren is in handen van een zgn. ‘prikteam’ van ervaren zorgmedewerkers dat goed voorbereid langs alle huizen gaat.
Op 28 januari 2021 is de eerste bewoner van Argos Zorggroep gevaccineerd tegen het coronavirus. De uitvoering van het vaccineren is in handen van een zgn. ‘prikteam’ van ervaren zorgmedewerkers dat goed voorbereid langs alle huizen gaat. Foto: Argos Zorggroep

Argos Zorggroep gestart met coronavaccinatie verpleeghuisbewoners

Algemeen 358 keer gelezen

Vandaag is het vaccineren van de ca. 1000 verpleeghuisbewoners gestart in de huizen van Argos Zorggroep. Een heel bijzonder moment, waar ze lang naar hebben uitgekeken. De uitvoering van het vaccineren is in handen van een team ervaren zorgmedewerkers, zoals artsen en verpleegkundigen. 

Argos Zorggroep verwacht dat het vaccineren van de bewoners twee dagen in beslag zal nemen. Vandaag is het zogenoemde ‘prikteam’ aanwezig in de huizen DrieMaasHave en De Tweemaster in Maassluis en Breede Vliet en Meeuwenhof in Hoogvliet. Morgen, op vrijdag 29 januari, bezoekt het team De Meerpaal en Soenda in Vlaardingen, DrieMaasStede in Schiedam, Hooge-Werf in Poortugaal en De Es in Spijkenisse en op zaterdag 30 januari de  verpleeghuisbewoners die verblijven in revalidatiecentrum Marnix.

Alle verpleeghuisbewoners die zelf of via hun wettelijk vertegenwoordiger toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie tegen het coronavirus, krijgen de komende dagen het eerste vaccin toegediend. De bereidheid tot vaccineren onder de bewoners ligt bijna op 100%, waar Argos Zorggroep erg blij mee is. 

Over vier weken krijgen deze bewoners hun tweede vaccinatie. Bewoners die in de afgelopen vier weken positief zijn getest op het coronavirus, krijgen het vaccin op een later moment aangeboden.

Argos Zorggroep vaccineert de bewoners die een Wlz indicatie hebben en onder behandeling zijn van de specialist ouderengeneeskunde. In afstemming met de huisartsen vaccineren ze ook de groep van ca. 40 bewoners van wie de huisarts de behandeld arts is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant