Afbeelding
Foto: pixabay.com

Ouderen opgeroepen voor vaccinatie

Algemeen 552 keer gelezen

Regio - Vandaag heeft het RIVM inwoners vanaf 90 jaar uit onze regio een uitnodiging gestuurd om zich te laten vaccineren. Binnenkort volgt de groep 85 – 90 jarigen. Deze doelgroep moet naar Rotterdam The Hague Airport / Zestienhoven in Rotterdam. Zij hebben een brief ontvangen van het RIVM waarmee zij de GGD kunnen bellen voor een afspraak.

De GGD vaccineert nu eerst de meest kwetsbare mensen, maar is nog niet gereed om de andere locaties, zoals Den Oert te gebruiken. De GGD is daarbij afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins.

Inwoners die niet zelf naar deze locatie kunnen reizen, kunnen gebruik kunnen maken van het Wmo vervoer (regiotaxi), ook wanneer zij hier geen indicatie of pasje voor hebben. Zij kunnen rechtstreeks een afspraak maken bij VP Flexvervoer (tel 088-1050166).

Er wordt géén eigen bijdrage in rekening gebracht. Inwoners die een indicatie/pasje hebben voor CVV betalen ook geen eigen bijdrage. De rit wordt niet in mindering gebracht op het kilometerbudget.

Deze groep inwoners krijgt ook de gelegenheid de vaccinatie op een later moment te halen bij de huisarts, ook dit wordt in de brief van het RIVM aangegeven. Zij moeten dan wel circa 2 à 3 weken langer wachten op vaccinatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant