Afbeelding
Archieffoto: Foto-Ok.nl

Grote investering in winkelcentrum Akkerhof

Politiek 562 keer gelezen

Blijven investeren in de bestaande wijken is een belangrijk speerpunt van ONS. De recente herinrichting van de wijk Groenewoud is hier een mooi voorbeeld van. Zowel boven als onder de grond is Groenewoud weer klaar voor de toekomst. Nu is het de beurt aan het winkelcentrum Akkerhof en omgeving.

Afgelopen donderdag gaf wethouder Mijnans het startsein voor de werkzaamheden. Met een investering van maar liefst 2,5 miljoen euro maakt de gemeente de omgeving rondom metrostation de Akkers klaar voor de toekomst. De Zomerakker, Lenteakker en Herfstakker zullen een complete metamorfose ondergaan. Door de verschillende gebieden slim in te richten ontstaat er straks veel ruimte voor groen en recreatie. Ook aan de fietsers is gedacht, met een groot stallingsplein bij de ingang van het station wordt de opstap naar de metro zo aangenaam mogelijk. In speciale fietskluizen kunnen straks elektrische fietsen worden opgeladen.

Op de Zomerakker (het centrale plein) ontstaat straks ruimte om evenementen en activiteiten te organiseren. Ook het gedeelte in het winkelcentrum zal een renovatie ondergaan en klaar gemaakt worden voor de toekomst. Tot slot de parkeergarage, hier zijn de voorbereidingen van de eerste werkzaamheden al zichtbaar. Met nieuwe vloeren, verlichting en een frisse verflaag voldoet de garage straks aan de eisen van deze tijd. Als kers op de taart is het straks mogelijk om doormiddel van een nieuwe overkapping droog van de garage naar het winkelcentrum te lopen.

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels en het station gewoon bereikbaar. De werkzaamheden zullen eind 2021 worden afgerond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant