De 10-jarige Rodrigo heeft geen problemen met thuisonderwijs, alleen is zijn moeder wel strenger dan de juf. (Privéfoto)
De 10-jarige Rodrigo heeft geen problemen met thuisonderwijs, alleen is zijn moeder wel strenger dan de juf. (Privéfoto) Privéfoto

De impact van corona

Algemeen 467 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een ondernemer, bedrijf, vereniging, beroep of persoon uit Nissewaard. Om te laten zien hoe hen de corona periode beleven. Met deze week een blik op Rodrigo Arends uit Spijkenisse en zijn ervaringen tijdens deze bijna onwerkelijke Covid-19 periode.

Deze keer mogen we meekijken door de ogen van een kind. Rodrigo is tien jaar en zit in groep 7 van het basisonderwijs.

Hij vertelt dat het voor hem net lijkt of we tijdelijk in een film zijn beland. Een nieuwe Star Wars versie met mondkapjes. Alles is anders. Zo vond hij het bizar om zijn verjaardag zonder feestje te moeten vieren. ‘Ik ben bijna weer jarig, dat zal waarschijnlijk weer zonder feest zijn’, peinst Rodrigo. Hij is bezorgd over de mensen in arme landen en het virus. Het feit dat hij een tijd lang oma niet heeft kunnen bezoeken, viel hem zwaar. `Oma en ik hielden het niet meer, we moesten weer knuffelen’, vertelt de tiener.

Rodrigo maakt zich zorgen om het virus, wanneer het nu echt de wereld uit zal zijn. Hij vindt het angstig dat iedereen er ziek van kan worden. Dus ook hijzelf, zijn familie en iedereen die hij kent. `Het testen ziet er mega naar uit’, zegt Rodrigo. Bij hem thuis zijn ze voorzichtig en houden ze zich aan de regels. Jammer is dat alles wat hem bezighoudt stil ligt. Zijn sport, school, uitjes, citytrips maken met zijn ouders, maar ook bij vriendjes spelen. Buitenspelen met zijn vriend kan gelukkig wel. `En lekker op de Playstation’, grinnikt Rodrigo. Het feit dat hij niet naar zijn geliefde Spanje kan, weegt toch wel het zwaarste voor hem. Hij mist zijn Spaanse familie en vriendjes daar evengoed. Rodrigo hoopt dat hij dit jaar weer naar zijn favoriete Spanje kan.

Bij het onderwerp thuisonderwijs, gaat Rodrigo stralen.`Ik vind thuisonderwijs heerlijk’! roept hij blij. Graag is hij bij papa en mama thuis `Echt heel gezellig zo samen thuis’, lacht hij. Natuurlijk is het ook voor hem wennen geweest. Ouders die thuiswerken en school vanuit huis. Andere regels en ander ritme. Vreemd om zijn klasgenoten en juf alleen te zien met videobellen. De kinderen op school mist hij wel en de klassikale dingen. `Ik kan me thuis beter concentreren, en werk veel harder’, legt Rodrigo uit. Al vindt hij mama toch vaak strenger dan de juf, hij ervaart deze periode van thuisonderwijs geheel niet als een straf. `Ik moet wel elke dag bewegen van mama. Dan gaan we leuke dingen doen in de natuur’, aldus dit tevreden kind.

Mondkapjes zijn een angstig gezicht door de ogen van deze tiener. De vaccinaties vindt hij spannend en hoopt dat hij zelf niet hoeft. Zijn wens is dat iedereen om hem heen gezond zal blijven. Maar vooral dat de wereld weer snel een veilige en fijne plek is om in vrijheid te kunnen leven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant