Afbeelding
column

Krijgen we een ‘nieuw’ normaal na Covid-19?

Column 234 keer gelezen

Covid-19 brengt voor veel mensen heel verdrietige en schrijnende situaties met zich mee. Mensen verliezen hun baan, vereenzamen en overlijden soms zonder dat een naaste aan het bed kan zitten.

Maar, er zijn ook positieve kanten. De wereld waarin alles met 300 kilometer per uur moest is ook voorbij. Weg zijn de overvolle agenda’s waarin vriendenweekenden, etentjes, borrels en reizen stonden. Het NRC besteedde eerder deze maand aandacht aan dit fenomeen en kopte ‘Terug naar het oude normaal hoeft helemaal niet’. In het bericht wordt een gezin geïnterviewd dat dankzij corona veel meer tijd heeft voor elkaar. Waar iedereen voorheen in en uit vloog zijn er nu op zondag pyjamadagen. En ook ik ervaar dat gedeeltelijk zo. Natuurlijk mis ik de feestjes, het reizen en het zien van collega’s. Maar ik krijg er ook iets voor terug, namelijk meer tijd thuis. Ook ik heb geen volgepropte weekenden meer, ik wandel veel regelmatiger en er is veel tijd met de kinderen. Maar of die tieners daar nu op zitten te wachten? Die zijn vooral druk met social media en Netflixen. Niks beweging. Ja, van de bank naar het aanrecht en weer terug. Kortom, naar iets meer ritme en perspectief kijk ik nu wel uit.

Toch hoop ik ook wat dingen te kunnen vasthouden na Covid-19 en te voorkomen dat de agenda’s in de toekomst weer net zo vol lopen als ze in het verleden deden. En dat geldt ook voor werk, want we zijn weer begonnen, thuiswerkers! Behoefte aan thuiswerktips? Kijk dan op www.ways2go.nl.

Maureen van Leeuwen
Mobiliteitsmakelaar Voorne-Putten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant