Afbeelding
Foto: pixabay.com
column

2021

Algemeen 166 keer gelezen

We zitten in een nieuw jaar, alweer 3 weken, Time flies when you’re having fun zegt men. Te laat om iedereen een fijn nieuwjaar te wensen. Ook niet gepast sinds dit jaar net zo idioot start als 2020 eindigde. De crisis waarvan iedereen hoopte dat het minder zou worden lijkt op dit moment alleen maar te verergeren. Met als gevolg een nog langere lockdown, misschien zelfs een avondklok. Hoewel een avondklok op dit moment niet eens de slechtste maatregel is. Het is toch koud, nat en ongezellig buiten, zeker ’s avonds. Beter nu dan midden in de zomer want dan wil ik toch echt naar buiten!

Verder een idioot jaar? Ja kijk naar de oproer in de VS, aangewakkerd door de meest idiote regeringsleider die dat land ooit gehad heeft. Die man met dat overmatig blonde kapsel. De meest idiote, ja zeker de grootste idioot ever. Om het maar eens op de manier te zeggen zoals de man zelf ook altijd praat tijdens z’n speeches, Alles drie maal herhalen anders begrijpen ze me niet zal hij gedacht hebben. En dan de Brexit, het is er toch van gekomen, het lijkt nog rustig maar de gevolgen zullen zeker komen en wellicht erger dan men verwacht had. Zeker voor de Britten zelf vrees ik. Hun regeringsleider, ook al zo’n man met een vreemd warrig overmatig blond kapsel, zal het nog zwaar krijgen. Vooral nu met de Britse variant van Corona, hoewel hulp is onderweg door het vaccin uit Oxford.

En dan in ons eigen landje, scholen dicht, winkels dicht, kortom het hele land dicht. Tot hoelang? En ook hier een partijleider met zeer overmatig blond haar die maar staat te schreeuwen maar geen verantwoordelijkheid neemt. Als kers op de taart, het gehele kabinet afgetreden, iets wat ze al eerder hadden kunnen doen vanwege het aardbevingen probleem in Groningen. Die mensen zijn óók schandalig behandeld. Hoe moet dat overkomen in het buitenland? Een regering die aftreed omdat de overheid de rechtsstaat met voeten getreden heeft. Nederland kan nooit meer een ander land terecht wijzen als men zich daar niet aan de regels houdt. Wat zullen de Grieken, Italianen, Spanjaarden, Portugezen, Polen en Hongaren blij zijn! Drie weken in een nieuw jaar, en al zoveel gebeurd. Time flies when you’re having fun, ik hoop dat we weer snel fun kunnen hebben, daarom wens ik iedereen een funny jaar!

Fred Lorsheijd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant