Volgens de PVV Rotterdam is het veiliger om een irisscanner te gebruiken i.p.v. de 'aanraak' biometrie.
Volgens de PVV Rotterdam is het veiliger om een irisscanner te gebruiken i.p.v. de 'aanraak' biometrie. Foto: pixabay.com

Onhygiënische hand- en vingerscans in haven

Algemeen 227 keer gelezen

In december heeft PVV fractievoorzitter Anita Verweij aandacht gevraagd voor de hand- en vingerscans in de Rotterdamse havens.

Duizenden medewerkers in de transport- en logistieke sector zijn nog altijd verplicht meerdere hand- en vingerscans te maken alvorens zij op de haventerreinen worden toegelaten. Dit is volgens Verweij een ongewenste en onhygiënische maatregel, temeer betreffende apparaten niet of nauwelijks worden gereinigd.

Al geruime tijd hebben met name vrachtwagenchauffeurs geen toegang meer tot sanitaire voorzieningen en het wassen van handen is voor hen dus geen vanzelfsprekendheid meer. Het gevaar om besmet te raken met corona is groot.

Aangezien veel Nissewaarders hun werkzaamheden binnen de Rotterdamse haven hebben, heeft de PVV de burgemeester verzocht deze kwestie binnen de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond onder de aandacht te brengen. De PVV fractie in Rotterdam heeft vorige week vragen gesteld over de gang van zaken, met name gezien de ontwikkelingen in Engeland. Die fractie dringt bij het Rotterdamse college aan op het verplichten van coronaveilige toegangscontrole o.a. door betere hygiëne en fysieke controle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant