Afbeelding

Hoeveelheid restafval en papier neemt flink toe

Algemeen 429 keer gelezen

Regelmatig lopen bewoners tegen volle ondergrondse containers aan. De een neemt de vuilniszak weer mee naar huis, de ander zet hem naast de container. 

Sinds de lockdown is er een toename te zien van 25% bij het restafval en maar liefst 33% bij papier en karton. Dat komt volgens wethouder Mijnans voor een deel doordat mensen tijdens de lockdown meer online bestellen. Reinis huurt inmiddels een paar extra’s auto’s om een extra inhaalslag te maken. Ook is er extra inzet van personeel en worden er meer uren gemaakt. Toch is dat niet voldoende om volle containers en bijplaatsingen te voorkomen.

Wethouder Mijnans verzoekt inwoners om als ze dozen naar de container brengen, deze ook klein te maken. Dat voorkomt blokkades van containers maar ook extra ritjes van Reinis. Die kan die tijd dan besteden aan echt volle containers. Ook vraagt de wethouder de inwoners om te letten op het parkeren van de auto. Als een hijskraan over een auto moet om een container te legen, wordt deze om veiligheidsredenen niet geleegd. Ook kan een container niet geleegd worden als de bumper uitsteekt en over de ijzeren plaat hangt. Afgelopen jaar konden er ruim 3000 containers niet geleegd worden. Zowel de wethouder als Reinis vragen aandacht voor het op de juiste manier parkeren van de auto’s, zodat de containers geleegd kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant