Afbeelding
Foto: Rijksoverheid

Ruim 78.000 ondernemers uit Zuid-Holland ontvangen voorlopige aanslag van de Belastingdienst

Algemeen 365 keer gelezen

430.000 ondernemers in Nederland ontvangen deze maandi hun voorlopige aanslag inkomstenbelasting over 2021 van de Belastingdienst. In Zuid-Holland ontvangen ruim 78.000 ondernemers een voorlopige aanslag. Aan de hand van de voorlopige aanslag 2021 kunt u uw gegevens controleren en aanpassen als dat nodig is. Bijvoorbeeld omdat uw verwachte inkomen over 2021 te hoog of te laag is ingeschat. Het is belangrijk de voorlopige aanslag 2021 goed te controleren en de gegevens te wijzigen als er iets niet klopt. Zo voorkomt u dat u maandelijks te veel of te weinig betaalt en achteraf moet bijbetalen of terugkrijgt.

Door de coronacrisis was 2020 een bijzonder jaar, ook voor Zuid-Hollandse ondernemers. Ook nu kunt u nog met de gevolgen te maken hebben of krijgen. Mogelijk is uw omzet gedaald, of verwacht u juist meer omzet te maken door meer producten te verkopen of diensten te leveren. Al dit soort veranderingen hebben gevolgen voor uw inkomen en de belasting die u als ondernemer moet betalen.

‘Vanaf deze week kunnen ondernemers hun voorlopige aanslag over 2021 ontvangen. In Zuid-Holland ontvangen meer dan 78.000 ondernemers een voorlopige aanslag van de Belastingdienst’, zegt Ferry Hoogerheijde, startersvoorlichter bij de Belastingdienst. ‘In de voorlopige aanslag staat wat de Belastingdienst inschat dat uw onderneming komend jaar aan belasting gaat betalen. Dit is een schatting op basis van gegevens uit uw belastingaangifte of voorlopige aanslag van vorig jaar. Het is belangrijk de gegevens goed te controleren en indien nodig aan te passen. Zo voorkomt u dat u na het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2021 veel bij of terug moet betalen. U kunt uw voorlopige aanslag over 2021 op ieder moment wijzigen. Klopt de voorlopige aanslag, dan hoeft u niets te wijzigen.’

Heeft u geen voorlopige aanslag ontvangen maar wilt u daar wel gebruik van maken? Of wilt u een voorlopige aanslag wijzigen? U kunt u voorlopige aanslag over 2021 op ieder moment aanvragen of wijzigen op mijn.belastingdienst.nl.

Meer informatie over de voorlopige aanslag? Check belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag. En kijk voor meer informatie over de coronamaatregelen van de Belastingdienst op belastingdienst.nl/corona.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant