Afbeelding

31.000 acute zorgmedewerkers gevaccineerd

Algemeen 200 keer gelezen

Zondag 10 januari werd aan het eind van de dag bekend gemaakt door het Landelijke Netwerk Acute Zorg dat er inmiddels in de ziekenhuizen 31.000 acute zorgmedewerkers zijn gevaccineerd. 

De meeste ziekenhuizen waren zaterdag al door hun vaccins heen. Morgen komt de laatste zending flacons, die tot en met vrijdag gebruikt worden om de laatste medewerkers te vaccineren. LNAZ-voorzitter Ernst Kuipers: ‘Het is geweldig dat we de meest cruciale medewerkers zo snel kunnen vaccineren. De vaccinatiebereidheid is meer dan 95 procent. We zien een grote waardering bij medewerkers dat er erkenning is voor hun belangrijke taak en de maatschappelijke ontwrichting die ontstaat door de ongekend hoge werkdruk in de acute zorg. We hopen dat er snel meer vaccins beschikbaar komen, zodat ook de overige collega’s gevaccineerd kunnen worden.’

Het ministerie heeft 33.000 doses geleverd, bedoeld om de 30.000 meest cruciale acute zorgmedewerkers te vaccineren. Dat zijn in de eerste plaats IC-verpleegkundigen en vaste COVID-verpleegkundigen. Uitval door ziekte van deze medewerkers heeft direct tot gevolg dat er bedden gesloten moeten worden.

De 3.000 extra doses waren bedoeld om eventuele verspilling door een korte houdbaarheid op te vangen. Maar door optimale samenwerking tussen de ziekenhuizen en ambulanceposten is verspilling voorkomen. Door een gestandaardiseerde werkwijze konden zelfs zes in plaats van vijf doses uit één flacon gehaald worden. Dat betekent dat een kleine 40.000 medewerkers in de acute zorg gevaccineerd kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant