Afbeelding
Foto: pixabay.com
column

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Column 221 keer gelezen

Deze slagzin hadden de kerken jaren geleden als strijdkreet. Ik heb niet zo veel met kerken, Als je ergens in gelooft kan dat overal en hoeft niet per definitie in een kerk of binnen een religieus genootschap. Zo heeft men nog wel meer van die ideeën “zoals heb je naaste lief”. Jammer dat men zich door de eeuwen heen er niet erg aan gehouden heeft. Men sloeg elkaar de hersens in vanwege een afwijkend geloof, gebeurt heden ten dage nog steeds, mensen zijn rare wezens! Maar die slagzin, die strijdkreet, die is wel heel erg waar.

We leven in een luxe maatschappij waarin alles kan en we vinden dat alles mag. Onzin natuurlijk, niet alles mag en ook niet alles kan, maar ja “het moet kunnen”. We hebben geld genoeg dus kunnen alles kopen, van over de hele wereld worden goederen hiernaar toe gebracht. Bestelbussen rijden af en aan met pakketjes van Bol, ome Ali en Amazon. Iedere twee jaar een splinternieuwe mobiel, liefst het nieuwste model. Midden in de winter eten we zomergroenten, alles kan!

Daar tegenover staat de voedselbank, in een land zo rijk zijn er mensen die hun kinderen niet kunnen voeden. Mensen die geen dak boven het hoofd hebben. We moeten ons schamen.

En dan klagen dat het niet goed gaat, dat er zoveel asielzoekers zijn. Vind je het gek? Als je huis verrot geschoten is en je kinderen niets te eten hebben, je niets over hebt. Dan zoek je een betere plek met mensen die je kan vertrouwen en je waarderen. Als we een betere wereld willen moeten we zelf eens denken, wat wij zouden doen in zo’n geval. En als zelfs een deel van de politiek, bijvoorbeeld in de 2e kamer, dat niet begrijpt zijn we wel heel ver afgezakt.

Begin bij jezelf als het beter moet! En dat geld vooral voor onze politiek en leiders die moeten het goede voorbeeld geven!

Fred Lorsheijd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant