Afbeelding
Foto: Bas van der Wel
column burgemeester

Altijd iets of iemand die ons hart zal verwarmen

Algemeen 226 keer gelezen

2020 is het jaar geworden van corona. Vanaf maart zijn we in de ban geweest van het virus en op de valreep werden we gelukkig getrakteerd op het vaccinatieprogramma waarmee we een dezer dagen gaan beginnen. 2021 wordt wat dat betreft een topjaar. Naarmate de vaccinatiegraad in de loop van het jaar toeneemt, kan het normale (economische) leven hopelijk weer langzaam aan beginnen. We snakken daar allemaal naar. Tijdens de jaarwisseling is gelukkig het aantal meldingen voor brandweer, politie en andere hulpdiensten relatief beperkt gebleven. Dat is goed nieuws. Ook voor de zorg die de afgelopen tijd al zwaar onder druk stond door alle corona inspanningen.

Laten we nu hopen dat de afgelopen feestdagen niet voor al te veel extra besmettingen gaan zorgen de komende dagen, zodat we straks weer een beetje de normale dingen in het leven kunnen gaan doen. Ook ik mis het om op zaterdag bij de voetbal van mijn zoon te kunnen kijken. Of om gewoon lekker uit eten te kunnen gaan. Ik zou het ook fijn vinden om collega’s direct te kunnen spreken in plaats van het videobellen. Maar we moeten er met elkaar nog even doorheen, hoe moeilijk dat soms ook is.

Hoe 2021 verder gaat verlopen kan niemand voorspellen. Wat het afgelopen jaar ons geleerd heeft, is dat er veel wat betreft dit virus niet te voorspellen is en we constant op onze hoede moeten zijn. Maar ook dit jaar zullen er initiatieven en verrassingen zijn waardoor we geraakt worden of verbaasd over zullen zijn. Want ook dat hebben we het afgelopen jaar geleerd. Er zal altijd iets of iemand zijn die ons hart zal verwarmen. Laten we daar in ieder geval van uitgaan.

Ik wens u vooral een gezond 2021.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant