Conny Verschoor
Conny Verschoor Foto: Isa van der Horst

De impact van corona

Algemeen 653 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een ondernemer, bedrijf, vereniging of persoon uit Nissewaard. We vragen naar hun ervaringen tijdens deze bijna onwerkelijke Covid-19 periode. Deze week een blik op Conny Verschoor, de heuse toiletdame van Winkelhart Spijkenisse.

Conny runt als zelfstandige met veel enthousiasme de openbare toiletten Place 2P in winkelhart Spijkenisse. Daarnaast werkt Conny normaliter al jaren met veel plezier, als toiletdame in het nachtleven van Rotterdam en is ze op festivals aan het werk in de omgeving. Door ceorona is een groot deel van haar werk weggevallen. Alles ligt stil en dat mist Conny enorm. Vooral het werk in het uitgaansleven. `Ik hou van de nacht en de nacht houdt van mij’, lacht ze vrolijk. Ze mist de hectiek en het sociale contact, de muziek en de gezelligheid van onder elkaar een drankje drinken na afloop.

Haar grootste zorgen betreffende Covid-19 zijn het wegvallen van deze werkzaamheden en de onzekerheid die dit met zich meebrengt op financieel gebied. Het feit dat er nog geen enkel zicht is op perspectief, brengt zorgen: `Het lijkt allemaal goed geregeld met steun voor de ondernemers die werkzaam zijn in deze branche, maar in de praktijk valt dit bitter tegen.’

De Place 2P is er voor iedereen die het winkelhart bezoekt. Men kan hier gebruik maken van een fris toilet wat ook toegankelijk is voor mindervaliden en er is een verschoontafel aanwezig voor de allerkleinsten. Conny heeft geen personeel, maar kan in geval van nood een beroep doen op twee liefdevolle dames. Bezoekers houden zich keurig aan de regels net als zijzelf. Desondanks is er bezorgdheid over de gezondheid van het team betreffende het coronavirus. Ze heeft meer handelingen en onkosten door extra schoonmaak rituelen. Denk hierbij aan handgel en ontsmettingsmiddel. `We hielden de boel toch al supergoed schoon en doen na ieder toiletbezoek een ontsmettingsdoekje over de bril. Ook alles wat aangeraakt wordt met de handen wordt constant ontsmet’, legt ze uit.

Het enige positieve wat Covid-19 heeft gebracht voor Conny is dat ze weer op de kaart staat. De mensen weten de openbare toiletten weer te vinden. Bezoekers die normaliter ergens gingen koffiedrinken of eten, bezochten daar het toilet. Die komen nu bij Conny. Dat levert positieve reacties op. `Sommige weten niet eens dat we in Spijkenisse zo’n fijne voorziening hebben en zijn aangenaam verrast als ze binnenstappen’, aldus Conny. Aan de andere kant zijn er ook mensen die thuis blijven uit angst voor het virus. `Dus het is niet zo dat het veel drukker is’, vult ze aan. Conny hoopt dat iedereen gezond blijft, dat men straks weer naar het centrum komt en dan voor de hoge nood wel bij haar binnenstapt, natuurlijk op de Nieuwstraat 232!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant