Afbeelding

Uitbraakonderzoek GGD bij basisschool in de regio

Algemeen 1.237 keer gelezen

De GGD Rotterdam-Rijnmond doet een verdiepend uitbraakonderzoek op een basisschool in de regio. Eind november werd op die school de eerste coronabesmetting geconstateerd en inmiddels is het aantal vastgestelde patiënten gestegen naar minimaal 40, onder zowel docenten als leerlingen. Uit een steekproef werd duidelijk dat een van de personen besmet is met de Britse variant van het virus. Inmiddels is bij 5 personen, behorend bij de schooluitbraak, deze variant vastgesteld.

Om de verspreiding bij deze uitbraak verder in kaart te brengen, voert de GGD Rotterdam-Rijnmond, samen met het Erasmus MC, onderzoek uit naar verspreiding van deze variant onder de (school)contacten en hun gezinsleden. De GGD Rotterdam-Rijnmond doet vaker uitbraakonderzoek bij een opvallende uitbraak.

Uitbraakonderzoek
Leerlingen, docenten en nauwe contacten van de basisschool worden gevraagd zich te laten testen. In de XL-locatie bij Rotterdam The Hague Airport wordt hiervoor een speciale teststraat opengesteld. Verder bestaat het onderzoek uit een uitgebreid bron- en contactonderzoek onder de besmette personen. Ook worden leerlingen, ouders en docenten gevraagd een vragenlijst in te vullen.

Britse variant coronavirus
Van de Britse variant van het coronavirus is nog onzeker of en in welke mate deze virusvariant meer besmettelijk is dan de andere varianten. Zover bekend is het ziekmakend vermogen van deze variant gelijk aan die van andere SARS-CoV-2-virusvarianten. Op de website van het RIVM is meer informatie te vinden over de Britse coronavirusvariant.

Maatregelen
Ook bij de Britse variant van het coronavirus is het belangrijk om je goed aan de basis hygiënemaatregelen te houden, je zo snel mogelijk te laten testen bij (milde) klachten, en de isolatie- en quarantainemaatregelen strikt op te volgen. Een afspraak maken kan via www.coronatest.nl of 0800-1202.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant