Afbeelding
Pixabay

Onderzoek gestart naar aantal bomen in Spijkenisse

Algemeen 693 keer gelezen

Spijkenisse - De Volkspartij is samen met de bomenridders in Nissewaard een onderzoek gestart naar het aantal bomen dat er (nog) is in Spijkenisse. Dit onderzoek wordt nu door een groot gerenommeerd bedrijf, dat hiervoor gespecialiseerd is, uitgevoerd. 

Aanleiding voor dit onderzoek is dat er sinds het afschaffen van de kapvergunning ongeveer 20.000 bomen zijn gekapt. De Volkspartij heeft de verantwoordelijke wethouder Mijnans in meerdere commissie vergaderingen gevraagd of er na het kappen van deze bomen nieuw aanplant heeft plaatsgevonden en hoeveel bomen er totaal na de kap nog aanwezig zijn in Spijkenisse. De wethouder heeft toegezegd alle benodigde informatie toe te sturen, echter heeft de fractie nog maar een klein deel van deze informatie ontvangen.

De Volkspartij en de bomenridders maken zich ernstig ongerust, daar bomen de longen zijn van onze samenleving: “Het vertrouwen van de verantwoordelijke wethouder in deze is bij onze fractie aan het wankelen, waardoor wij ons genoodzaakt zagen om zelf een onderzoek in te stellen. Het kan en mag niet zo zijn dat in een gemeente als Nissewaard met industrie en raffinaderijen op steenworp afstand dat gepaard gaat met uitstoot van fijnstof en stikstofdioxide er zomaar bomen gekapt worden en er geen of weinig aanplant voor terug komt. Uiteindelijk zal dit ten kostte gaan van de gezondheid van onze inwoners en daar passen wij voor!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant